Hokej

Rakovec: Na nerealnih finančnih postavkah ni možno delovati!

Ljubljana, 22. 11. 2012 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejska zveza Slovenije je tudi po turnirju evropskega izziva v 'dobri kondiciji', predsednik Matjaž Rakovec pa upa, da bodo v vsem svojem sijaju zaživele tudi hokejske Jesenice. Če ne na poklicni ravni, pa vsaj na polamaterski.

Ob imenovanju ste sestavili ekipo, ki v glavnini skrbi za vse, kar je povezano s slovensko hokejsko reprezentanco in zdi se, kot da sami ob koncu le še pritisnete pečat na dogovorjeno? Še ostane kaj dela za vas?
Ves uspeh je uspeh ekipe, ki dela na HZS in okoli nje. Jaz kot predsednik dobim le, kar je nujno, o podrobnostih nisem seznanjen. Ljudje, ki imajo natančno razdeljene delovne naloge, so seznanjeni z zahtevami igralcev in strokovnega vodstva. Mislim, da je bilo ključno, da smo v zgodbo vključili bivše igralce, ki poznajo delovanje HZS, kot predsednik pa sem tisti z vizijo, ki povem, kaj želimo naredit. Ena takšnih pogumnih potez je bilo svetovno prvenstvo skupine B v Stožicah. Moje naloge so povezane z zagotavljanjem finančnih rešitev in predvsem transparentnostjo delovanja in poslovanja.

Matjaž Rakovec je na mesto prvega operativca postavil Dejana Kontreca (desno).
Matjaž Rakovec je na mesto prvega operativca postavil Dejana Kontreca (desno). FOTO: Damjan Žibert
Vsi si potihem želijo na olimpijskem turnirju tudi Anžeta Kopitarja in Jana Muršaka. Je HZS pripravljena, če bo treba zagotoviti zavarovanje zanju?
Najprej morata priti na seznam selektorja, aparat v HZS se bo v tistem trenutku sprožil in zagotovil, da bosta igralca nastopila. Mislim, da to ne sme biti ovira. Kar se postopkov tiče, bo vse storjeno tako, da bosta lahko nastopila.

Koliko lažje je zagotavljati denar, ko imate v izbrani vrsti dva zvezdnika takšnega formata?
Pozitivna podoba se vleče od Bratislave naprej. Tam je bila prvič vidna homogenost, prijateljstvo med igralci in pozitivna podoba zveze. Vse skupaj vpliva tudi na pokrovitelje, ki so že dolga leta prisotni v slovenskem hokeju in verjamem, da bo temu tako tudi v prihodnje. Stožice so bile dodaten impulz, tudi Tivoli je bil odličen, in tu mislim tudi na finančno pozitivno bilanco. To je eden izmed načinov pridobivanja sredstev za delovanje krovne organizacije. Kot sem seznanjen s številkami, temu v preteklosti ni bilo tako.

S selektorjem Matjažem Kopitarjem je zadel v polno.
S selektorjem Matjažem Kopitarjem je zadel v polno. FOTO: Damjan Žibert

Na reprezentančnih turnirjih v domovini pa manjkajo predvsem jeseniški navijači, ki jih ni predvsem zaradi stanja na hokejskih Jesenicah. Imate pripravljen kakšen načrt pomoči Jeseničanom? Ne nazadnje Slovenija in slovenska reprezentanca potrebujeta močno Telemach Olimpijo in Jesenice.
Se strinjam. Jesenice so za slovenski hokej nujno potrebne. Treba pa je poznati vlogo HZS. V ustanavljanje in sodelovanje kluba se ne smemo vtikati. Imamo strokovni svet, ki daje predloge na predsedstvo in tu je vsa slovenska stroka, ki usmerja to delovanje. Mi dajemo materialno podporo. Imamo predvidene scenarije za sodelovanje. Star sistem vodenja je razpadel, delo prevzemajo nekdanji igralci – nekaj podobnega kot na zvezi – in mislim, da je to zelo dobro. Dejstvo pa je, da na nerealnih finančnih postavkah ni možno delovati. Se bo hokej pač igral polamatersko, najboljši fantje pa se bodo lahko za dobro ceno prodali v tujino.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?ak mal noris
24. 11. 2012 10.01
+3
iz polamaterskega kluba ne bo imel noben šanse odditi v tujino, ker amaterjev ne jemljejo...zgleda, da jim res še marsikaj ni jasno!?