Šport

Heninova zmagovalka New Yorka

New York, 09. 09. 2007 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Belgijka Justine Henin je upravičila vlogo favoritinje in zmagala na odprtem teniškem prvenstvu ZDA.

Na igriščih Flushing Meadowsa je bila v ženski konkurenci najboljša Justine Henin
Na igriščih Flushing Meadowsa je bila v ženski konkurenci najboljša Justine Henin FOTO: Reuters
Francozinja Nathalie Dechy in Rusinja Dinara Safina sta zmagovalki odprtega teniškega prvenstva ZDA v konkurenci ženskih dvojic. V sklepnem obračunu sta premagali tajvanski par Han Tung-Jan in Čaung Čia-Jung s 6:4 in 6:2.

Belgijska teniška igralka Justine Henin, prva nosilka zadnjega letošnjega turnirja za grand slam v New Yorku, je upravičila vlogo favoritinje in zmagala na odprtem prvenstvu ZDA. V finalu je za svojo sedmo zmago na turnirjih velike četverice in po Parizu drugo letos premagala četrtopostavljeno Rusinjo Svetlano Kuznjecovo s 6:1, 6:3. Heninova je v New Yorku dosegla drugo zmago, saj je bila na igriščih Flushing Meadowsa najboljša že leta 2003.

"Za mano sta dva izjemna tedna, v katerih sem prikazala najboljšo igro v karieri," je po tekmi dejala Heninova. Na turnirju ni izgubila niti niza, edino pomoč pa je potrebovala po finalnem dvoboju, ko ji je nekaj navijačev naredilo "pručko", da je lahko sprejela čestitke trenerja na tribuni. V zaključni partiji v zadnjih 31 letih US Opna poražena finalistka še nikoli doslej ni dobila manj točk, Heninova pa je za zmago potrebovala manj kot uro in pol.

Finalistki zadnjega letošnjega turnirja za grand slam v New Yorku Justine Henin in Svetlana Kuznjecova
Finalistki zadnjega letošnjega turnirja za grand slam v New Yorku Justine Henin in Svetlana Kuznjecova FOTO: Reuters

"Upam, da bom imela prihodnjič ponovno priložnost za nastop v finalu in da bom prikazala boljši tenis," je priznala Kuznjecova. Posebnih besed dvoboj zato ne zasluži, v njem pa je Belgijka prikazala ves svoj razkošni teniški talent. Čeprav je začela z dvema zgrešenima volejema, pa je nato dobila devet od desetih naslednjih točk, pri vodstvu s 3:0 pa je napravila dve dvojni napaki pri servisu zapored. Kljub temu je tvegala pri naslednjem začetnem udarcu in z drugim servisom, ko so namerili 177 kilometrov na uro, dosegla točko z asom.

Heninova ima za seboj tudi sicer izjemno sezono, v karieri je osvojila 11 turnirskih zmag, dve za veliki slam, ob tem pa je klonila le v štirih dvobojih, petdeset pa jih je odločila v svojo korist.

Drugi finalist je Federer

Finalista letošnjega zadnjega teniškega turnirja za grand slam v New Yorku sta prvi igralec sveta in prvi nosilec Švicar Roger Federer ter Srb Novak Đoković. Branilec naslova Federer, ki bo na odprtem prvenstvu ZDA skušal doseči že četrto zaporedno zmago, je v polfinalu ugnal četrtega nosilca Rusa Nikolaja Davidenka s 7:5, 6:1, 7:5. Srbski tenisač, ki je v New Yorku tretji nosilec, pa je bil boljši od Španca Davida Ferrerja s 6:4, 6:4, 6:3.

Bo Federerju uspelo doseči že četrto zaporedno zmago?
Bo Federerju uspelo doseči že četrto zaporedno zmago? FOTO: Reuters

Bill Tilden je bil že daljnega leta 1925 zadnji, ki je osvojil štiri zaporedne zmage v New Yorku, za izenačenje tega dosežka pa bo moral Federer premagati edinega igralca, ki ga je v zadnjih treh mesecih ugnal. "Vedno se dobro pripravim za močne turnirje. Ko je na programu drugi teden tekem, igram najbolje," je samozavesten Švicar. V začetku avgusta je v Montrealu Đoković kot prvi igralec v zadnjih 13 letih premagal vse tri prve nosilce in nato osvojil turnir.

V finalu bo skušal poseči po prvem naslovu na turnirjih za grand slam, medtem pa se bo skušal Federer v svojem desetem zaporednem finalu za grand slam izenačiti z Royem Emersonom na drugem mestu večne lestvice. Po grand slam zmagah je pred vsemi še vedno Pete Sampras (14). Federer je na igriščih Flushing Meadowsa nanizal 26 zaporednih zmag.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dealer1982@gmail.com
09. 09. 2007 15.34
Nole mi smo uz tebe ! CCCC
suzy1809
09. 09. 2007 15.15
goo nole goooooo!!!