Šport

Gregorinova slovenski adut

Ljubljana, 10. 12. 2007 14.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Rudno polje je pripravljeno za tekmo svetovnega pokala (13. – 16. decembra). Glavno slovensko orožje bo Teja Gregorin.

Bosta Klemen Bauer in Teja Gregorin tudi po pokljuških tekmah dajala avtograme navijačem?
Bosta Klemen Bauer in Teja Gregorin tudi po pokljuških tekmah dajala avtograme navijačem? FOTO: Damjan Žibert

Biatlonski dosežki Slovencev so v letošnji zimi zagotovo razveselili privržence tega športa pri nas. Posebej blesti Teja Gregorin, ki se je kar trikrat zavihtela med najboljšo deseterico. Na Pokljuki, torej na domačem terenu, pa bi utegnila rezultat še ustrezno nadgraditi in se povzpeti celo na tako želene zmagovalne stopničke.

"Nad uvodom v letošnjo sezono sem presenečena. Težko je reči, da sem kaj takšnega pričakovala. Zagotovo pa so moje ambicije visoke tudi na pokljuški prireditvi, kjer me bodo spodbujali tudi moji navijači," je uvodoma dejala Gregorinova, doma iz Ihana.

Tudi v moški konkurenci lahko Slovenci presenetijo, saj prizorišče na Rudnem polju dodobra poznajo. Trener moške reprezentance je ob tem povedal, da so prav vsi tekmovalci dosegli viden napredek, predvsem od Klemna Bauera pa je moč pričakovati kakšen odmevnejši dosežek.
"Sem Tejin sokrajan in upam, da bom tudi sam deležen podobno izdatne pomoči s tribun. Želim si, da bi mi na Pokljuki uspela dobra partija," pravi Klemen Bauer, ki relativno slabe strelske dosežke pripisuje malce podrti koncentraciji.

Tekma svetovnega pokala se s posamičnimi tekmami v moški in ženski konkurenci začne v četrtek, v nedeljo pa bo karavana zapustila Gorenjsko.

Prvič z izgubo

Podpredsednik OK Pokljuka Peter Zupan meni, da je kljub mili zimi prizorišče pripravljeno podobno dobro kot v minulih letih.
Podpredsednik OK Pokljuka Peter Zupan meni, da je kljub mili zimi prizorišče pripravljeno podobno dobro kot v minulih letih. FOTO: Damjan Žibert

Organizacijski komite Pokljuka se je, poleg borbe z vremenom, moral boriti tudi za sponzorska sredstva. Prvič odkar OK organizira tekmo svetovnega pokala pa bo bržkone posloval z minimalno izgubo. Razlog tiči v dodatnih tehničnih zahtevah nemške televiziji, dosti pridobljenih sredstev pa je šlo tudi za pripravo proge, saj je bilo naravnega snega le za izpopolnitev zimske idile na Gorenjskem. Prihodki z naslova pokroviteljev znašajo dobrih 540 tisoč evrov, medtem ko je bilo za organizacijo prireditve porabljenih 630 tisočakov.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.