Formula 1

Webbrov sedež je varen pred Räikkönenom

Espoo, 09. 10. 2009 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Menedžer Kimija Räikkönena je zanikal špekulacije, da naj bi Finec iz ekipe Red Bull izrinil Marka Webbra, ki ima sicer že podpisano pogodbo za prihodnjo sezono.

Finec bo izbral ekipo s katero se bo lahko boril za naslov, ali pa bo, kot sam pravi, raje zapustil formulo 1.
Finec bo izbral ekipo s katero se bo lahko boril za naslov, ali pa bo, kot sam pravi, raje zapustil formulo 1. FOTO: Reuters

Kimi Räikkönen ob koncu sezone sporazumno zapušča Ferrari. Po poročanju nemške revije P1 Magazin so pri rdečih Fincu prepustili odločitev, ali naj si vzame leto dopusta s polno plačo ali dirka za katero drugo moštvo, kjer bo plačan 10 milijonov evrov na leto manj. Kot kaže, se svetovni prvak iz leta 2007 vse bolj nagiba k drugi izbiri, saj ga številni povezujejo z vrnitvijo k McLarnu. Govorice so postale še glasnejše, ko je šef srebrnih Martin Whitmarsh pred dnevi hvalil Räikkönena in dejal, da bi bil idealen dirkač za ekipo McLaren. "Kimi je fantastičen dirkač. Dobro ga poznam in všeč mi je. Del ekipe je že bil pet let. Hiter je, predan in menim, da bo v prihodnje izjemno motiviran, da bi premagal Ferrari. Izjemen dirkač je in menim, da bi se dobro ujel v našem moštvu, če se bomo tako odločili."

Pogovori naj bi naleteli na prepreko pri dogovarjanju glede plačila. Po poročanju nemške revije Sport Bild so se pri McLarnu odločili za premislek o podpisu pogodbe z nekdanjim dirkačem srebrnih, ki kljub zajetni Ferrarijevi odškodnini, zahteva plačilo okrog 25 milijonov evrov.

Po besedah Raikkonenovega menedžerja Finec ne bo izrinil Webbra iz Red Bulla.
Po besedah Raikkonenovega menedžerja Finec ne bo izrinil Webbra iz Red Bulla. FOTO: Reuters

Čeprav imata pri Red Bullu za prihodnjo sezono sedeža že zagotovljena Sebastian Vettel in Mark Webber, pa ekipa naj ne bi bila zadovoljna s posledicami, ki jih je pustila afera 'Nelsongate' in dejanja nekdanjega šefa Renaulta Flavia Briatoreja. Avstralec ne želi prekiniti sodelovanja z Briatorejem, čeprav ima Italijan prepoved delovanja v formuli 1, vključno z zastopanjem dirkačev. Prav zato naj bi se 'rdeči biki' želeli znebiti Webbra in mu v zameno dodelili sedež pri hčerinski ekipi Toro Rosso, s čimer bi prostor naredili za Räikkönena. Vodo je na ogenj prilil še Finčev menedžer Steve Robertson, ki je za Bild povedal: "Pogajamo se tudi z ekipami, za katere vsi mislijo, da nimajo prostega sedeža." Je pa Robertson zanikal Räikkönenov prestop k Red Bullu in pravi, da dokler se pogovarjajo s številnimi ekipami, je Webbrov sedež varen pred Räikkönenom: "Kimi je z Red Bullom povezan izključno kot partner pijače. Pogovarjamo se s številnimi ekipami, a Red Bull ni ena izmed njih," je dejal za finsko televizijo MTV3.

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rizota
11. 10. 2009 14.11
kimi in redbull-finlandija odlično
rizota
11. 10. 2009 14.06
kimi je že pobegnu iz mclarna tok da povratek v slab avto bi bil bedarija
car_alonso
10. 10. 2009 23.31
soling pa ti si zaljubljen v ovega hamiltona jebote
Alonso_champ
09. 10. 2009 22.44
kaj pa toyota?
Soling
09. 10. 2009 21.36
skuter_freak, "soling spet si pametn tak kot vedno! ka pa možnost da bo zapustil formulo 1 ??" No, tu ti hvala enako ne morem ravno reč... Če bi Kimi želel oditi iz f1, se ne bi pogajal in odšel. A, da temu ni tako pa se vidi, da mu gre za renome, saj odškodnina rdečih bi bila v primeru, če pavzira eno sezono večja kot, če bi vozil v drugi ekipi. A seštevek obeh honorarjev bo kljub temu velik. Hoče zmagoviti bolid, ki mu ga lahko prav gotovo ponudi McLaren. A s tem je dal tudi vedet, da hoče bit št.1 in to za velik honorar. McLaren pa ni v vlogi, da bi se mu podrejal in tako velikega honorarja, kot ga zahteva sigurno ne bo dobil, kajti Mclaren ima že Hamiltona. Na kocu bo moral Kimi popustiti in pristati na McLarnove pogoje, da bi zadovoljil apetit, ki ga žene tudi po maščevanju do rdečih. A ker mu gre - vsaj tako mislim - bolj za renome kot za denar - saj tega bo imel več kot dovolj - bo pristal na Mclarnove pogoje. Ne bo mu lahko ob Lewisu, ju bo pa zanimivo spremljat v konkurenčnem bolidu. Dva tako močna voznika v isti ekipi še nista sedela v tem soletju. To bo noro.
cool123
09. 10. 2009 19.11
škoda prav pasal bi pri red bullu
JeanLuc
09. 10. 2009 17.22
če je reku da hoče bit u dirkalniku v katerem bi lahko zmagoval nima dost izbire reno je dobu kubico red bull ma tud že ekipo tk da mu ostane sm še mclaren al pa brawn ki pa drugo leto ne bo bil med najboljšimi vsaj pomoje ne
babylon
09. 10. 2009 17.14
...al gre v Brown al Mclaren - bo v vrhu sovražnikov ferraria poleg Lojzeta...
steve333
09. 10. 2009 17.05
Kimi je z Red Bullom povezan izključno kot partner pijače.- Redbull vodka:)
stroj1
09. 10. 2009 16.39
skuter_freak verjemi da nebo zapustil f1 ;)
Krajnc1994
09. 10. 2009 15.56
soling spet si pametn tak kot vedno! ka pa možnost da bo zapustil formulo 1 ?? to NI IZKLJUČENA možnost kot je že samo rekel!!
TK-TITO
09. 10. 2009 15.30
Verjetnost da Kimi sede v Mclarna je zelo velika, ampak do podpisa ne moremo biti prepričani saj se v F1 lahko zgodi marsikaj. Vsakakor si pa zasluži dober avto.
r32i
09. 10. 2009 15.29
Upam da gre v McLaren pa da takoj prvo leto premagajo Ferrari z Alonsom na čelu:). Brawn je letos res da dobr ampak vprašanje kaj bo naslednje leto. Če bi šel v McLaren me zanima tudi kako bi se razpletel interni dvoboj s Hamiltonom.
stroj1
09. 10. 2009 15.12
Soling se strinjam.....kimi čaka, saj se zaveda da je najboljši dirkač na trgu, in s tem čaka da mu cena raste ;) Ni potrebe skrbet za njega.....vse ekipe si ga želijo, razen bedastih ferrarijev :/ Sam pa je izjavil da bo dirkal za ekipo s katero se bo boril za naslov! Torej po mojem je to edino mclaren! Ker brown se že zdaj ob koncu sezone vidi kje je....v sredini, ferrari in mclaren sta jih dohitela.....drugo leto pa bota ferrari in mclaren spet v ospredju, saj razvijajo avto že nekaj čaa, brown in red bull pa še ne in to se bo lepo poznalo v prednosti ;)
Soling
09. 10. 2009 14.55
Pa komu še ni jasno, da bo Kimi vozu za McLaren?! Gre namreč za dobro taktično potezo Kimija, da se še pogaja in seveda zavlačuje, saj v tem trenutku vsi mediji pišejo samo o njem. A na koncu bo moral sprejeti, McLarnovo ponudbo in bo z Ferrarijevo odškodnino najbolj plačan dirkač. Alonsu, ki je že uradno potrjen pri rdečih nič več ne posvečajo take mediske pozornosti, kot so mu jo do uradne potrditve.
smejko46
09. 10. 2009 14.55
tudi tale ekipa bi bla lepa kombinacija z kimijem
Tristokosmatih
09. 10. 2009 14.40
Kimi v Brawna!!!!!!!