Formula 1

Super-Aguri s polno glavo skrbi

Motegi, 16. 04. 2008 17.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Moštvo formule 1 Super-Aguri bo prihodnjih nekaj dni trepetalo za svoj obstoj v tem elitnem avtomobilističnem tekmovanju.

Tik pred zdajci se je namreč od nakupa ekipe umaknilo podjetje Magma, s čimer je japonska ekipa poldrugi teden pred dirko za veliko nagrado Španije pred izstopom iz tekmovanja.

Takuma Sato utegne predčasno končati z nastopanjem v letošnji sezoni.
Takuma Sato utegne predčasno končati z nastopanjem v letošnji sezoni. FOTO: Reuters

Japonsko moštvo, kjer pod taktirko Agurija Suzukija vozita Japonec Takuma Sato in Britanec Anthony Davidson, se že dalj časa otepa finančnih težav, ekipa pa je kljub težavam nastopila na prvih treh dirkah letošnjega prvenstva.

Moštvo je sicer odpovedalo predstavitev novega dirkalnika, Suzuki pa še naprej besno išče morebitnega novega pokrovitelja. Usoda japonske ekipe bo znana v prihodnjih nekaj dneh, v primeru, da se bo morala posloviti, bo prvenstvo nadaljevalo le deset moštev.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zasfican_ful
16. 04. 2008 19.13
Ne vem zakaj Prodrive ne odkupi, ko so imeli tako veliko željo po vstopu. Samo vprašanje če so jim vrata sploh še odprta...
gorenc28
16. 04. 2008 18.11
walterja vilfa nej praša škoda bi blo da propadejo