Formula 1

Sauber podaljšal pogodbo s Kobajašijem

Hinwil, 07. 09. 2010 08.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz ekipe Sauber so danes zjutraj sporočili, da bo Japonec Kamui Kobajaši dirkal za švicarsko moštvo tudi v sezoni 2011.

Kamui Kobajaši je v švicarski ekipi zelo priljubljen.
Kamui Kobajaši je v švicarski ekipi zelo priljubljen. FOTO: Reuters

Nekaj odličnih predstav in 21 osvojenih točk je ustanovitelja in lastnika ekipe Petra Sauberja prepričalo, da da priložnost 24-letnemu Japoncu tudi v prihodnji sezoni: "Kamui se je v kot novinec zelo izkazal v ekipi – tako kot voznik kot človek. Nikoli nisem imel pomislekov, da mu ne bi dal priložnosti še za leto 2011," je v uradnem sporočilu zapisal Sauber in v nadaljevanju podrobneje navedel razloge za podaljšanje pogodbe s Kobajašijem: "Kamui je v celoti izpolnil pričakovanja. Krasita ga hitrost in borbenost, poleg tega je zelo napredoval tudi po tehnični plati, saj daje veliko koristnih povratnih informacij našim inženirjem. Z izkušnjami, ki jih je pridobil v svoji prvi sezoni v formuli 1, bo zagotovo veliko pokazal tudi v prihodnjem letu. Na nas je le, da mu pripravimo hiter in vzdržljiv dirkalnik."

Kobajaši je v formuli 1 sicer prvič nastopil za ekipo Toyote na brazilski dirki in na zadnji preizkušnji sezone 2009 v Abu Dabiju, na kateri je bil celo šesti.

Učna leta v prvi polni sezoni formule 1: nesreča na drugi dirki sezone v Melbournu.
Učna leta v prvi polni sezoni formule 1: nesreča na drugi dirki sezone v Melbournu. FOTO: Reuters

Enoletno podaljšanje pogodbe veselil tudi japonskega dirkača: "Začetek sezone je bil izjemno težak, a smo se s skupnimi močmi pobrali. V ekipi Sauber se počutim kot doma, zato sem bil izjemno vesel novice, da mi bodo zaupali dirkaški sedež še vsaj prihodnjo sezono. A vseeno ostajam 100-odstotno osredotočen na letošnjo sezono, saj nas čaka še šest dirk, na katerih želim doseči odmeven rezultat," pravi dirkač, ki trenutno zaseda 12. mesto v skupnem seštevku. Pri Sauberju so obenem sporočili, da bodo odločitev glede drugega voznika (letos je to Španec Pedro de la Rosa) sprejeli do konca leta.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.