Formula 1

Renault nezadovoljen z začetkom sezone

Barcelona, 07. 05. 2009 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa Renaulta ni niti malo zadovoljna z začetkom nove sezone formule 1. Po štirih dirkah je moštvo zbralo zgolj pet točk.

Fernando Alonso
Fernando Alonso FOTO: Reuters

Šef inženirjev pri ekipi Renault Pat Symonds je priznal, da je po prvih štirih dirkah razočaran z izkupičkom ekipe. V francoskem moštvu so imeli pred novo sezono visoka pričakovanja, saj so lansko leto prav ob koncu prvenstva ujeli zmagovalno formo, ko je Fernando Alonso dosegel zmagi v Singapurju in na Japonskem.


V letošnji sezoni so na štirih dirkah zbrali zgolj pet točk, Symonds pa je priznal, da so si obetali veliko več. „Vsem je jasno, da že na zimskih testiranjih ni bilo lahko doseči konkurence. Vendar pa smo v Melbourne prišli zelo optimistično razpoloženi in od prve dirke smo pričakovali veliko več,“ je za autosport.com razočarano dejal Symonds.

 
Ekipa pa že na nedeljski preizkušnji pričakuje bistveno boljšo dirko, kot so bile dosedanje. Z nadgrajenim difuzorjem, ki so ga prvič predstavili na VN Kitajske, si obetajo nove točke. „Celotna ekipa trdo dela, da bi izboljšala dirkalnik. Difuzor, ki smo ga predstavili na Kitajskem, je v začetni fazi razvoja, med letom pa ga bomo seveda še izboljšali,“ je še dodal Symonds.

 
Na drugi strani pa nedeljsko dirko za VN Španije najbolj nestrpno pričakuje Fernando Alonso, saj bo imel v Barceloni izdatno podporo domačih navijačev. „Vedno je najlepše dirkati v Španiji in vesel sem, da imamo kar dve domači dirki, v Barceloni in Valencii. Ko vidim navijače, dobim še dodatno motivacijo, upam samo, da jih bom uspel s svojim rezultatom osrečiti,“ je nasmejano razlagal dvakratni svetovni prvak. „Seveda bo zelo težko doseči stopničke, želim si, da bi bili uspešni na kvalifikacijah in si tako izboljšali možnosti za dobro uvrstitev.“

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gorilla
07. 05. 2009 12.22
navijam za alonsa in mi gre prov na zivce k preberem da ne pricakuje stopnick
_Alonso_
07. 05. 2009 09.43
Ajmo naši, potrudite se!
Nobody1980
07. 05. 2009 09.13
Jah kaj čmo naj imajo letos outsideriji iz prejšnje sezone prednost sej tako je prav. Zakaj bi vladala večno na vrhu moštva z največjim budžetom in najbolj sposobnimi ljudmi. Prav fajn se mi zdi ko Button pometa z svetovnimi prvaki in super zvezdami hehe tu se ve da je avto še zmeraj glavno orodje za zmege. Med vozniki je pa itak do 0,5 sekunde odstopanja maksimum kdor ma večja jajca po domače in kdo več tvega pri Šumju je bilo to najbolj opazno, Pa itak tudi v dežju se voznim pokaže ostalo je pa avto 80%. Alonso je drugače zelo dober voznik samo če avto ni tako kot more biti da je narobe zasnovan tudi Alonso je more nič pokazat itak se pa vidi da moštvenega kolega pusti zadaj kot za šalo.
Soling
07. 05. 2009 09.09
Dejstvo je, da Alonso več istrži, kot mu nudi dirkalnik. Podobno Lewis in Kimi.
Tom46
07. 05. 2009 08.35
Dobro jim je FIA zagodla.