Formula 1

Massa: Brawn GP je naš največji tekmec!

Sao Paulo, 24. 03. 2009 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svetovni podprvak formule ena je pred poletom v Avstralijo razburil svoje tekmece z izjavo, v kateri napoveduje, da se bo Ferrari za zmago na uvodni dirki v nedeljo boril z ekipo Brawn GP.

"Kar sem rekel, sem rekel," stoji Felipe Massa za svojo izjavo, da se bo Ferrari za zmago "tam doli" boril z Brawn GP.
"Kar sem rekel, sem rekel," stoji Felipe Massa za svojo izjavo, da se bo Ferrari za zmago "tam doli" boril z Brawn GP. FOTO: Reuters


Felipe Massa zanika, da želi zmanjšati možnosti McLarna, BMW-Sauberja in Renaulta, ki jih je imel še pred začetkom zimskih testiranj za glavne tekmece. Zdaj pravi, da je naslednica Honde glavni konkurent: “Veliko ljudi pravi, da rezultati testiranj niso povsem verodostojni pokazatelj, kaj nas čaka med dirkaškim vikendom. Kar je do neke mere tudi res, a če si na testiranjih vedno zadnji, je to skrb vzbujajoč podatek,” je Brazilec namignil na porazne predstave srebrnih puščic in odlične dosežke angleškega moštva: “Brawn GP se je dvignil iz pepela in bil prepričljivo sekundo hitrejši od  drugih. To je dejstvo in napovedujem, da se bomo za zmago borili prav z njihovimi dirkalniki,” je za tiskovno agencijo AP povedal Ferrarijev voznik.

Pri Ferrariju so po uspešnih testiranjih sprejeli odločitev, da v Avstraliji nastopijo s sistemom KERS.
Pri Ferrariju so po uspešnih testiranjih sprejeli odločitev, da v Avstraliji nastopijo s sistemom KERS. FOTO: Reuters


Čeprav ga skrbi omenjeni zaostanek, je Massa zadovoljen z dosedanjimi predstavami ferrarija F60: “Dirkalnik je zelo konkurenčen, saj je hiter tako na kratkih kot daljših razdaljah. Kar nekajkrat smo opravili simulacijo dirke in nismo imeli prav nobenih težav z njim,”  je opisal uspešen potek zadnjih testov Massa, po katerih so se pri Ferrariju kot drugem moštvu odločili, da bodo v Melbournu dirkali tudi s sistemom KERS.

KOMENTARJI (53)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

speady
25. 03. 2009 21.04
vodstvo f1 zavetišče norcev !!!!
warezovc@email.si
25. 03. 2009 16.01
VSI TELI SAMO MEGLO PRODAJAJO IN NAPOVEDUJEJO
stermyyyyy
25. 03. 2009 12.37
soling...mogoce zato ker nisem omenjal Alonsa
stermyyyyy
25. 03. 2009 12.36
tako je braby! prava stvar! vrecko ali dve cipsa, nekaj za spit, predvsem pa bajto sprazent, da te vsi pustijo cist pri miru=)
braby
25. 03. 2009 09.36
Vrnitev na temo... Prav kmalu se bo pravo veselje začelo!! Upam, da imate vsi pripravljene fotelje pred TV, kajti ta vikend se začne prava stvar!!!
braby
25. 03. 2009 09.34
apollo- Glede admina.... Zadnjič je brisal komentar vednoprav-a, pa ni napisal nič žaljivega, pravtako je že izbrisal več mojih komentarjev. Mislim, da ni opredeljen rdeče ali srebrno, mislim da preprosto izžreba in potem naključno briše....
stermyyyyy
25. 03. 2009 08.52
lordslayer@ jst pa nic ne dvomem, da nebi mogel hamilton zmagati tudi z z slabsim dirkalnikom. mal poglej njegovo zgodovino dikranja in ti bo vse jasno;)
brez_faksa
25. 03. 2009 08.35
Treba poslat še enega?
brez_faksa
25. 03. 2009 08.35
Poln kestl, prazen kestl, simulacija dirke, gime za kvalifikacije, vse to so opcije, ki lahko vplivajo. Glede kopiranja je res sedaj mečka v težavah. Kar spomnite se šrota od avta, ki ga je vozil Kimi. Odpadlo zadnje krilce, kolo, obesa, ... Neprestane težave. Na ta način je fant izgubil vsaj dva naslova, če ne tri, med tem ko je en papak od Miahata Čevljarja sedel v superbolidu, ki ga je delal ravno Ross Brown. Brez okvar in izredno hiter. Nič ni pomagalo, da se je Kimi odpulil s štarta in delal po sekundo hitrejše kroge, ko je po tretini dirke parkiral Meco v travo. Letos bosta to vadila Lojze in Heikki.
PPN
25. 03. 2009 08.02
Tak je zaj to!! Naenkrat pa sta dva komentarja. prej pa 5 minut ni bilo prvega!!! Tudi internet ni več to kar je bil.
PPN
25. 03. 2009 08.01
Apollo imaš prav. Tukaj jim več ni važno kaj in kako se napiše, pa čeprav je članek na nivoju 5 razreda OŠ. Važno je le, da se navijači med sabo "spičimo" in komentiramo kot nori in naredimo članek kvazi zanimiv. Med tem pa "novinarji" štejejo komentarje in tekmujejo kdo ima največ obiska itd. V tem članku komentiram samo zato, da dobim čim več cvekov. lp, marko
lordslayer
25. 03. 2009 07.57
no, letos bomo vidl če je lojz res tko dober dirkač ... če je, bo zmagal tudi z nekoliko slabšim dirkalnikom, ampak mal dvomim
PPN
25. 03. 2009 07.56
Apollo se strinjam. Tukaj nekateri postarji na žalost ne vidijo, da se jim ne gre za kakršnokoli konstruktivno debato okrog F1 oziroma nasploh. Želijo le da se navijači med seboj "spičimo" in polnimo komentarje. V tem pogledu jim uspeva, izgubljajo pa verodostojnost in zaupanje v dobre in originalne članke, ki jih skoraj več ni. Pišejo neumnosti in čakajo, da mi odgovarjamo na SVOJE komentarje in tekmujejo katera rubrika je bolj priljubljena. Zato pa v tem članku pišem le za to, da dobim čim več cvekov!!! lp, Marko
apollo33
25. 03. 2009 07.42
Markosajni in Soling: Jaz ne vidim več smisla se tu oglašati, dokler bo ta admin ocenjeval naše komentarje. Tako očitno kaže svojo pripadnost, da že kar glava boli. Saj sem na to že opozoril, pa ni zaleglo. Kot sem napisal: njegov IQ je verjetno manjši od njegove številke čevljev. Glede Masse: letos bodo moštva zelo izenačena. Ali res verjamete da bo Mclaren - Mercedes razočaral vse privržence. Tu se vrti preveč sponzorskega denarja, da bo Mclaren letos vozil nekje v povprečju. Pustimo se presenetiti. Jaz ne bi napovedoval nobenih favoritov v letošnji sezoni. G. Admin; že vnaprej hvala za zelo negativno oceno.
PPN
25. 03. 2009 07.04
vednoprav izvoli :))
vednoprav
24. 03. 2009 22.13
gogi_ -to so moje misliin kar se mene tiče imaš popolnoma prav. To kar si povedal je zame smisel dirkanja.
Soling
24. 03. 2009 21.46
stermyyy, "drugace pa, osebno stavim na Hamiltona in Kimija!" Ni mi jasno zakaj si si prislužil minus..., zaradi Kimija ali Hamiltona. Nekateri so pa res cepci.
gogi_
24. 03. 2009 21.29
dirkanje je šport in včasih tud umazan,sej to ga dela zanimivega in če hočeš biti prvak moraš v prvi vrsti gledat le nase in ne na to da ugajaš drugim in to loči masso od naslova prvaka.ni slab fant,zna dirkat,nima pa tistega egoizma in samovšečnosti ki jo je potrebno za prvaka,pa s tem ne mislim da je treba zaradi tega ogrožat druge,je pa treba včasih malo bolj na trdo peljat in na meji regularnosti in to daje čar dirkanju.šumi je to znal najbolje in je danes živa legenda ki ga vsi pogrešamo,tudi tisti ki nismo nikoli navijali zanj.
stermyyyyy
24. 03. 2009 21.17
24 ur..mal si porihtajte stran... napisem comment..nic.. refresh strani, nic...zaprem mozillo odprem 24 ur se zmeri ni komenta..napisem se enkrat in pokazeta se oba hkrati...
stermyyyyy
24. 03. 2009 21.15
massa massa massa.......ah jejej... drugace pa, osebno stavim na Hamiltona in Kimija!