Formula 1

Krizni sestanek moštev formule 1 z Mosleyjem

London, 14. 05. 2009 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predstavniki moštev formule 1 se bodo v petek na londonskem letališču Heathrow sestali s predsednikom Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) Maxom Mosleyjem.

Na kriznem sestanku se bodo pogovarjali o napovedanem kontroverznem znižanju proračuna moštev, zaradi katerega sta Ferrari in Renault že zagrozila z odhodom iz karavane. Na srečanju bo prisoten tudi vodja formule 1 Bernie Eccelstone.

FIA je pred dnevi predlagala, naj moštva v naslednji sezoni svetovnega prvenstva formule 1 proračun zmanjšajo na 45 milijonov evrov. Za tiste ekipe, ki bi se te omejitve držale, je FIA predvidela določene olajšave pri spoštovanju tehničnih pravilnikov na področju aerodinamike oziroma več svobode pri tolmačenju posameznih členov pravil.

Zamisel FIA podpirajo predvsem manjša moštva, medtem ko tovarniške ekipe nad takšnim varčevanjem niso preveč navdušene. Poleg Ferrarija in Renaulta so slovo od cirkusa formule 1 nekoliko bolj sramežljivo napovedali tudi v moštvih Toyota, Red Bull in Toro Rosso.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

psibuba
14. 05. 2009 15.07
dun-dun
14. 05. 2009 14.26
a joj no kaj bojo še nardil...kok so že uničl formulo zdej pa še to ...jao