Formula 1

Ferrari v Barceloni s KERS

Barcelona, 07. 05. 2009 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz ekipe iz Maranella so danes potrdili, da bosta kljub težavam na zadnji dirki v Bahrajnu tako Kimi Räikkönen kot Felipe Massa na VN Španije uporabljala sistem KERS.

Raikkonen je pred odhodom v Barcelono, kjer bo dirkal z nekoliko lažjo novo šasijo, postal krstni boter Ferrarijeve trgovine v središču Londona.
Raikkonen je pred odhodom v Barcelono, kjer bo dirkal z nekoliko lažjo novo šasijo, postal krstni boter Ferrarijeve trgovine v središču Londona. FOTO: Reuters

Ferrariju je sistem za shranjevanje kinetične energije KERS razvilo Fiatovo hišno podjetje Magneti Marelli in vse od prvega kroga so s sistemom težave glede njegove zanesljivosti: prvič jo je zagodel kar na na premiernem krogu novega ferrarija F60, ki ga je v Mugellu pozimi preizkusil Massa. V monsunskem Sepangu je KERS odpovedal v Finčevem ferrariju, zaradi česar na Kitajskem z njim sploh niso dirkali.
Podobne težave z novo tehnologijo je imel v Bahrajnu še Brazilec, a so pri Scuderii odločili, da KERS na stezi pod Montmelom prinaša več koristi kot nevšečnosti: "Od zadnje dirke je našim inženirjem uspelo odpraviti vse otroške bolezni, ki so pestile naš sistem KERS. Tako na testiranjih kot na sami dirki v Bahrajnu smo prišli do spoznanja, da se dirkalnik brez sistema v smislu uravnoteženosti vede povsem enako kot tisti, ki ga ima vgrajenega. Zato menimo, da bo KERS na dirki dirkačema v veliko pomoč, še posebej na začetku, saj je startno-ciljna ravnina na tej stezi zelo dolga," se glasi Ferrarijevo tiskovno sporočilo.

Kimi Raikkonen
Kimi Raikkonen FOTO: Reuters

Prav nasprotno pa so se odločili pri ekipi BMW-Sauber: dirkalnika Nicka Heidfelda in Roberta Kubice bosta namesto s KERS poskušala popraviti dosedanji slab vtis z obsežnim novim aerodinamičnim paketom.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KR2007
07. 05. 2009 19.51
Srpan96 pa o čem sploh ti govoriš???
braby
07. 05. 2009 18.56
Naslov: Ferrari v Barceloni s KERS Komentar slike: Ferrarijev KERS je ostal v Maranellu. Zberite se malo no!!!
bakerman
07. 05. 2009 15.05
kaj tebe navija ?
Srpan96
07. 05. 2009 14.49
Pa zka spet Rosberk??? Bi blo fajn č bi gdo druk to predstavu... Tist k zmaguje al pa k je zmagvou...