Formula 1

Ferrari: Raikkonenova prihodnost ostaja odprta

Monza, 14. 09. 2009 10.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav je svetovni prvak iz leta 2007 na zadnjih štirih dirkah osvojil stopničke, to še vedno ni dovolj, da bi imel pri rdečih v prihodnji sezoni zagotovljeno prihodnost.

Domenicali v Monzi ni želel potrditi, da bo Raikkonen v prihodnji sezoni dirkal pri Ferrariju.
Domenicali v Monzi ni želel potrditi, da bo Raikkonen v prihodnji sezoni dirkal pri Ferrariju. FOTO: Reuters

Med Kimijem Raikkonenom in vodilnimi pri Ferrariju se nadaljujejo pogovori o morebitni prekinitvi Finčeve pogodbe leto prej. Šef ekipe iz Maranella Stefano Domenicali pa je po nedeljski dirki za veliko nagrado Italije namignil, da situacija ostaja odprta. Ko so mediji želeli, da Italijan potrdi, da bo Raikkonen v rdečem dirkalniku sedel tudi v sezoni 2010, je Domenicali odvrnil: "Kot sem že rekel, o tem sedaj ne želimo razpravljati, saj ni korektno. Kot veste, ima Kimi pogodbo z nami tudi v prihodnji sezoni in to je vse, kar lahko rečem. Zelo smo zadovoljni z njegovo predstavo na stezi, saj dirka fantastično. Moštvo je z njim zelo, zelo zadovoljno. V drugi polovici sezone, še posebej na zadnjih petih dirkah, je bil vedno na stopničkah in osvojil točke. Mislim, da je le Rubens Barrichello, ki se bori za naslov, v tem delu sezone osvojil več točk od Kimija."

Svetovni prvak iz leta 2007 si želi ostati v formuli 1.
Svetovni prvak iz leta 2007 si želi ostati v formuli 1. FOTO: Reuters

Raikkonen naj bi premleval ponudbi od McLarna in Brawn GP, medtem ko se pogajanja o izplačilu za predčasno prekinitev pogodbe nadaljujejo. Njegov odhod bi vrata odprl Fernandu Alonsu, ki si ga pri Ferrariju neizmerno želijo. Čeprav prihodnost svetovnega prvaka iz leta 2007 ni gotova, ga Domenicali ni prenehal hvaliti. "Zagotovo je zelo napredoval in še vedno je to Kimi, ki ga poznamo, tisti, ki je z nami osvojil naslov pred dvema letoma, zato vemo, da je zelo sposoben." Šef rdečih verjame, da se bodo tudi na preostalih štirih dirkah sezone uvrščali na stopničke.

KOMENTARJI (54)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jimmy666
15. 09. 2009 19.32
TheHardestthing Mislm da ima formula ena kar veliko ego-centrikov in edn izmed glavnih je tudi Hamilton-če mu je pa kaj stopilo u glavo al pa ne-v glavo mu je lahko stopil le lanski odličen dirkalnik, letos je pa globoko v sivem povprečju. Mislim da bi McLarn letos med sezono naredu večji napredek, če bi v ekipi imel Alonsa kot pa ga je s Hamiltonom. Oba sta naduta in polna samih sebe, vendar je alonso boljši dirkač... Glede ostalega se pa zelo strinjam, samo to da Kimiju ni vseeno, samo tega nikol ne pokaže na način k smo ga mi navajeni. Je pač dirkač v dirkaškem svtu =D
Soling
15. 09. 2009 17.54
TheHardestthing, ni kaj dodati.
TheHardestthing
15. 09. 2009 16.17
kimi &massa.. za mene eden najboljših dvojic.. kimi se alonsu ne bo pustu,čeprov ga ponavadi boli za vse, ampak po mojem se ne bo kr tk uklonu.. masso pa itak ferari zlo podpira .. tako da je alonso, če gre k ferariju v vsakem primiru zlo nasrku! .. en je reku da hamilton ne bi mogu zraun kimija bit ker bi bli kao problemi.. men se zdi da hamilton sam ni povzroču težav, mlad je še in ni eden tistih ki bi mu že stoplo u glavo (tk kot naprimer alonso, ki vidi sam sebe ).
Davorin Debelak
15. 09. 2009 08.48
Brez_faksa Glede na neke tvoje komentarje se mi zdi da še vrtec nimaš končanega....traktorji ipd.... :)
Davorin Debelak
15. 09. 2009 08.39
Naj kar gre Alonso k Ferrariju Kimi pa g BRAWN GP (ki bo itak najverjetneje, tako se sušlja- naslednje leto mercedes GP) Šušlja se da bi mercedes odkupil brawn gp in naredil čisti mercedes dirkalnik Mclaren pa bodo servisirali z motorji. ) Tako bo po možnosti imel kimi za kolega rosberga, pa bo lušno. Težava Alonsa pri Ferrariju bo podobna, kot jo je imel pri Mclarnu ob Hamiltonu, Saj že ptički čivkajo, da ima Massa pri Ferrariju ogromno podporo. Drugače bi že po moje letel z ekipe, saj včasih res dirka kot začetnik. (pa ga vseeno mam rad in navijam zanj) ZAgotovo bo še zanimivo glede rulete dirkačev za naslednjo sezono. Vprašanje je le, kdo bo naradil prvi korak. ko enkrat Ferrari uradno potrdi ali ovrže namigovanja o Alonsovem prestopu se bodo kamenčki prevrnili v trenutku.
sony25
15. 09. 2009 08.31
Če se bojo pr Ferrariju odločil ,da Kimija odplačajo(odpustijo), je pomoje še najbolje da gre k Brawnu al pa k RedBullu! Če ga pa že premami McLarn, je pa pomoje tut edini človek ki bi "zdržal" skupaj s Hamiltonom, seveda če bi stari Hamilton sploh dopustu, da Kimi pride! Drugač pa, Kaj se ima ta stari sploh za oglašat!??
brezcasni
14. 09. 2009 23.16
FERARI BREZ SUPER VOZNIKOV NI NIČ BOLJŠI KOT KATERI DRUG BOLID S SUPER VOZNIKOM,KO PA JE ZMAGOVAL ŠUMI PA JE ZA NJIM STALA VSA NEMŠKA AVTO INDUSTRIJA VKLJUČNO Z ITALIANSKO PA ŠE ŠEFI F1 IN POL NI ČUDN DA SO MU VSI VSE SKOZ PRSTE GLEDAL IN GA POTISKAL DO PRVAKA.
brez_faksa
14. 09. 2009 22.09
strojči bojči, F1 spremljam od leta 82 redno, nedeljske maše so pač sveta stvar, zato mi je bil premik japonske dirke na kasneje blasfemičen. Pozabimo 5 šumzlovih zmag pod pokroviteljstvom FIA in delom Rossa, Ferrari je zadnjih 30 let rdeči traktor, kot je rekel Alain in dodal, najbolje skonstruiran avto, samo bi ga morali v nemčiji delati. Ross je komplet vse premaknil v GB. Sedaj je spet talijanska merda. Najprej Kimi v srebrne, pa Massa v Browna, v traktorju pa bivša sovoznika Jokl in Fisico. Bila bosta težak boj na začelju in Enzo ne more še enkrat umret da se in Prostu in Senni v zadnjih krogih čudežno pokvari motor in to na istem mestu, tik ob boksih.
Alonsomania
14. 09. 2009 20.45
kr nej pride bojo ferraristi spet sv.prvaki. VAMOS FERNANDO!!!
Danchi91
14. 09. 2009 20.41
Kimi$Massa če bo jo slučajno 3 drikalniki pa še Schumi...to je to... Alonso pa sm stran od Ferrarija... drugo leto se itak Ferrari vrne nazai tm k je biu...!
Addmin2
14. 09. 2009 19.41
Raikonen naj gre proč pride naj Alonso in massa in bo show.
psibuba
14. 09. 2009 19.27
kvaj zj to Domenicali šen mu dj in to je to :)
vednoprav
14. 09. 2009 19.21
Po poročanju Autosporta ima Raikkonen ponudbe s strani Brawn GP-ja in McLarna, znano pa je, da je v prvi polovici sezone zavrnil ponudbo Toyote. Mnogi mediji dajejo po zadnjih Domenicalijevih izjavah še več možnosti Fernandu Alonsu in njegovemu prestopu v Ferrari že v letu 2010, potem ko je Ferrari objavil sponzorsko pogodbo s špansko banko Santander. Santander pa sicer ostaja tudi sponzor McLarna,
Soling
14. 09. 2009 18.24
Če povzamem komentarje je najbolj zanimivo to, da Alonso kotira zelo visoko, med prve tri voznike..., a kaj ko ga nihče ne sprejema. A ni to malo nenavadno?! Na koncu zna pristati še kje v Brawnu. Nikol se ne ve.
Nina Popovi? 1
14. 09. 2009 16.47
upam d bo ostau pr ferrari.ju
Matey89
14. 09. 2009 16.43
Tisti, ki primerja masso s kimijem je čudak, tle ni nobene primerjave...Massa je sicer soliden dirkač, ki pa če je kdo opazil na nobeni pravi dirkaški stezi ni pokazal nič., Kimi Raikkonen pa je eden najbolj nadarjenih voznikov kdajkoli in z gotovostjo najboljši dirkač v karavani, tko da bi bila takšna odločitev Ferrarija nekaj najbolj butastega v zgodovini F1
mzurry
14. 09. 2009 16.40
kimi ima veljavno pogodbo še za 2010 in kot je že rekel je ne namerava prodati.......še !!!!!!! kar ima edino prav....luka se pa lahk dogovarja ampak šele za 2011 pol pa naj kar vzame uno jokico špansko.......
served_chilled
14. 09. 2009 16.40
Nevem zakaj bi Brawn GP poslal ponudbo Raikkonenu, saj sta dirkača Brawna v prvenstvu 1. in 2. - boljše kot to pa niti ne gre, tako da ne vidim razloga za zamenjavo... Lahko bi pa šel k Mclarnu, da bi se lahko z Lewisom smilila sama sebi v naslednji sezoni
Reds_YNWA
14. 09. 2009 16.25
Eh Raikkonen mora ostati,tu se nimamo kaj za pogovarjat,če ga dajo vstran pol bo to velika napaka Ferrarija. Sej razumem,veliko dirkačev je na izbiro: Kimi,Massa,Schumi,Alonso,Fisico,torej 5. Fisico odpade,ok do konca sezone naj bo,Alonsa se mi ne zdi fajn dati v ekipo,ampak v primeru da Kimi ostane. Če bodo imeli 3 dirkalnike naslednjo sezono,naj imajo Kimija,Masso in Schumija,drugače pa naj ostanejo na varjanti Kimi-Massa. Sam se mi pa zdi da se pri Ferrariju želijo znebiti Kimija...
Soling
14. 09. 2009 15.42
Pri Ferrariju vladajo višji interesi glede kadra. Imajo močne sponzorje, ki neuradno pogojujejo kdo bo št.1. Mislim na primer Alonsa, ki ga v tem primeru pogojuje Santader, pa čeprav Montezemolo trdi drugače. Pravgotovo pa sta tako Kimi, kot Massa na višjem nivoju letos, kot je Ferrarijev material. Vsaj meni je Ferrarijev dvojec idealen in ne daje občutka številčenja voznikov. Z alonsom ferrari ne bo dobil svežine, ker je Kimi po mojem najmanj enakovreden, če ne boljši. Vsi, ki trdijo, da je Alonso mojster "razvijanja bolida" pa vsaj za enkrat nekega napredka rumenega bolida ni zaznati. Res sodi med voznike s presežki, podobno kot Kimi in Hamilton. Vendar zame ne odtehta zamenjave Kimija. Tudi menjava Masse ni potrebna, dokler ima Ferrari tako močan in tekmovalen dirkaški dvojec, saj je enkrat eden, drugič drugi bolj raspoložen. Čisto nasprotje pa je recimo v McLarnu ali v Renaultu (seveda mislim na Piqueta), kjer voznik št.2 premalo naredi za moštvo. Ničkolikokrat sem že omenil, da bom Kimija zopet vesel v McLarnu. In če bo še boljši od Hamiltona, bo to nepremagljiv dvojec.