Formula 1

Ferrari: Alonso v dveh dneh v Maranellu prebil več časa kot Räikkönen v dveh letih!

Maranello, 03. 12. 2009 14.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po odhodu Kimija Räikkönena prihaja iz Ferrarija vsak dan več pojasnil, zakaj so se z njim razšli. Finčeva nesporna hitrost enostavno ni odtehtala pomanjkanja predanosti delu, motivacije in pripadnosti ekipi iz Maranella.

Pomanjkanje motivacije, predanosti delu in pripadnosti ekipi, naj bi bili krivi za predčasen odhod. Kdaj bomo izvedeli Finčevo razlago za slovo?
Pomanjkanje motivacije, predanosti delu in pripadnosti ekipi, naj bi bili krivi za predčasen odhod. Kdaj bomo izvedeli Finčevo razlago za slovo? FOTO: Reuters

Za prihod Räikkönena k Ferrariju se je najbolj zavzemal prav njegov predsednik Luca di Montezemolo, močno pa sta mu nasprotovala Michael Schumacher in šef ekipe Jean Todt. O napenjanju mišic med trojico je bilo izdano že kar nekaj knjig, di Montezemolo pa zdaj končno priznava, da je morda le ravnal narobe – kljub dejstvu, da jim je Ledeni mož v prvi sezoni predlani v Braziliji privozil naslov svetovnega prvaka.

Karizmatični vrhovni šef zdaj priznava, da dolgo ni želel verjeti namigovanjem, da je Finec vse premalo motiviran in stoodstotno predan ekipi: "Gre za vprašanje karakterja dirkača in Kimi je takšne vrste človek, ki kaže zelo malo čustev in vse zadrži v sebi. A takšno obnašanje ni dobro, sploh ko je govora o izmenjavi informacij v moštvu," je v pogovoru za špansko Marco di Montezemolo prvič priznal, da Räikkönen le ni bil odrešilni Schumacherjev naslednik, zaradi česar so se sporazumno prečasno razšli, v ekipo pa je prišel Fernando Alonso, ki je domovanje ekipe obiskal že dvakrat, čeprav ima še vedno veljavno pogodbo z Renaultom.

Še bolj se je za isti časnik razgovoril neimenovani član ekipe: "Alonso si je v dveh dneh ogledal in se pogovoril z več člani ekipe kot Räikkönen v dveh letih," Španec pa je razložil, zakaj je toliko časa prebil v Maranellu: "Moram si pridobiti zaupanje inženirjev in mehanikov in jim s tem vliti zaupanje, da bomo dobro sodelovali in da bomo že na prvi dirki delovali kot dobro utečena ekipa."

Fernando Alonso Luca di Montezemolo Felipe Massa
Fernando Alonso Luca di Montezemolo Felipe Massa FOTO: Reuters

Za Marco je o prihodu novega moštvenega kolega spregovoril tudi Felipe Massa, ki je Španca povabil na svojo vsakoletno dobrodelno karting dirko, a mu Alonso sploh ni odgovoril. "Vsi vemo, da je Alonso odličen dirkač in menim, da bova imela dober medsebojni odnos in da lahko postaneva najmočnejši dirkaški par v karavani formule 1. Njegov prihod v ničemer ne spreminja mojega statusa pri Ferrariju. Oba sva namreč odlična voznika, Fernando pa je prava okrepitev za moštvo."

 

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stroj1
07. 12. 2009 13.18
ne jočem....alonso joče, on je jokica.....sem se sprijaznil.....upam da se bo vrnil in pokazal kako se vozi ;) Vendar kljub temu da ne vozi ima večjo plačo od vseh ;) hehe alonso_champ sem za ferrari in bom vesel če bo alosnu uspelo, vendar kake pišete o njem mi na smeh gre :) Da nebo jokal ob neuspehu ;)
maxo
07. 12. 2009 11.21
stroj1 a ti še kr jočeš za kimijem?
maxo
07. 12. 2009 10.15
siling, alonso bo mogoče začel doraščati, mogoče?, je pa med najboljšimi
Alonso_champ
06. 12. 2009 20.55
stroj1 to bomo se vidl,sam sem preprican da bos ti razocaran,ne pa jst!!!
stroj1
06. 12. 2009 13.03
Alonsos, Alonso......mislim da bo presenetil drugo leto, vendar ne v pozitivnem smislu :P
Alonso_champ
05. 12. 2009 12.22
El año próximo campeón del mundo !!!!!
vednoprav
05. 12. 2009 09.49
Soling - Ti dve leti sta bili Ferrarijev neuspeh.Predvsem leto 2005. Po tej sezoni bi se lahko ,če bi želel vpisal na trg prostih voznikov,ker je imel klavzulo o konkurenčnosti bolida,vendar kot vemo tega ni storil.Sicer ne vem zakaj saj mu je Lukec po naslednji sezoni ,če temu smem tako reči dal brco v rit zaradi Kimija,ki pa roko na srce ne seže Šumiju do kolen,kakor tudi vsi ostali ne.
Alonso_champ
04. 12. 2009 19.48
Soling Če bi Šumi imel enakovreden material, takrat Alonsu, bi mu odnesel sigurno oba naslova. a ti brez ČEJEV nemores????????? ČE bi Alonso imel letos enakovreden material bi biu prvak. kako se ti to zdi z ČEJI????
TK-TITO
04. 12. 2009 17.18
Soling Kimiju ni uspelu to kar se je od njega pri Ferrariju pričakovalo, kljub osvojenemu naslovu. Glede zadnjih dveh sezon Šumija smo pa že veliko povedali, tako da ne bi rad zdaj spet ponavljal, oz. smo ti povedali.
Soling
04. 12. 2009 16.41
Tito2009, o kakšni dostojnosti pa ti govoriš? A ni Kimi po dveh Šumijevih neuspehih privozil naslov? Kimi ni še zdaleč imel v rokah, ne dober, briljanten material, kot ga je imel Šumi, ko je osvajal naslove. Se je pa videlo, ko tega materiala ni imel v rokah zadnje dve sezoni. Pa nič slabega o Šumiju, ker je bil odličen voznik. Če bi Šumi imel enakovreden material, takrat Alonsu, bi mu odnesel sigurno oba naslova. Nisem navijal nikoli ne za Šumija, ne za Alonsa. Vendar Alonso Šumiju ni bil dorasel nikoli.
TK-TITO
04. 12. 2009 14.29
Osebno verjamem, da je Alonso oz. bo prbil več časa skupaj z moštvom kot ga je pa Kimi. Kar se pa tiče Kimi - Šumi pa prav gotovo Kimi ni dostojno nadomestil Šumija.
vednoprav
04. 12. 2009 12.54
Še tole . Jaz osebno bi želel Alonsu veliko uspeha tudi ,če nebi dirkal v Ferrariju,prav tako hamiltonu in kateremu koli drugemu dirkaču in želim jim,da bi vsake stopničke ali pa kakšno drugo mesto osvojili predvsem športno brez kakršnih koli sprenevedanj,če se kaj zalomi.
vednoprav
04. 12. 2009 12.44
Tudi,če imaš najboljše inžinirje na svetu,polne idej,je potrebno avto testirat. To pa naredijo vozniki in za Alonsa šele prihaja čas,ko bo lahko pomagal pri razvoju.Ko inžinirji svoje izboljšave dodajo dirkalniku je potem na dirkaču,da pove kako in kaj in v katero smer naj določena izboljšava gre.Potrebno je znati kontaktirati z tehniki in inžinirji in v tem je baje Alonso vrhunski tako,da tisti,ki namigujete,da bo breme razvoja dirkalnika skoraj izključno na Alonsu in če bo avto slab bo to njegova krivda nimate pojma o f1. Lahko se pohvalim,da celo manj kot jaz,ki se tu oglašam kot lajik in izključno kot ljubitelj tega športa.
maxo
04. 12. 2009 09.21
tuditii popolnoma se strinjam z tabo.
stroj1
04. 12. 2009 09.15
Alosno fani po komentarjih sodeč in delu v ferrarijevi tovarni, je naslov prvaka za drugo leto že rezerviran za Alosna :P hahhaha me zanima kaj boste rekli če mu ne uspe :)
maxo
04. 12. 2009 08.41
fantje kimi nima sreče pri zmagovanju na stezi, ima pa veliko večji krompir pri kasiranju plač, mislim daleč najbolje palčani voznik, o ti krompirjevec
maxo
04. 12. 2009 08.27
nikko456 komaj čakam sezone da se boš lahko nagledal
FCL
04. 12. 2009 08.17
Kakorkoli ne..Alosno je daleč najboljši voznik v F1 trenutno...tisti, ki ga pljuvate, boste videli kdo bo prvak drugo leto :))))
nx01
04. 12. 2009 06.38
ALELUJAH !! Pa je le priznal, tale Lukec, da si je zabil avtogol "z peto" :-). Avtogol, ker je odgnal Šumija, najboljšega dirkača vseh časov v F1 in očitno tudi dobrega poznavalca dirkačev, svojih konkurentov. Saj, z Alonsom, če bo imel konkurenčen dirkalnik, bo dosegel več kot z Kimmijem, a slednji je ljubljenček navijačev, Alonso pa je precej osovražen in nepriljubljen med ljudmi. Tako da, Lukči :"Think again!" ... in prišel boš do ugotovitve, da si naredil veliko napako leta 2006.
Darch Lp
04. 12. 2009 03.45
nooo caRSKI tle ti dam pa čisto desetko butn in hamilton vs alonso pa masa zna bit zanimiva sezona :))