Formula 1

Button o naslovu še ne razmišlja

London, 30. 09. 2009 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dirkač ekipe formule 1 Brawn GP Jenson Button si lahko na nedeljski dirki za VN Japonske že zagotovi naslov svetovnega prvaka. Anglež pravi, da svojega načina dirkanja v Suzuki ne bo spreminjal.

Jenson Button si z osvojitvijo naslova svetovnega prvaka formule 1 zaenkrat še ne beli glave.
Jenson Button si z osvojitvijo naslova svetovnega prvaka formule 1 zaenkrat še ne beli glave. FOTO: Reuters

Jenson Button ima tri dirke pred koncem 15 točk prednosti pred najbližnjim zasledovalcem, Brazilcem Rubensom Barrichelom. Anglež bi si naslov svetovnega prvaka lahko zagotovil že ta konec tedna, če bi dosegel vsaj pet točk več od svojega moštvenega kolega. Button o tem ne razmišlja in upa, da se bo dirka končala po njegovih željah.

"Zame je to še ena dirka. Ljudje pravijo, da lahko osvojim prvenstvo, če osvojim pet točk več kot Rubens. To je dejstvo in tega se zavedam. Vendar je moj cilj osvojiti naslov prvaka in zato ne bom tvegal brez potrebe,“ je povedal Button.

Trenutno vodilni dirkač v formuli 1 je priznal, da se je po dirki za VN Singapurja počutil pozitivno, čeprav so imeli kar nekaj težav. "Ni bil moj najboljši dan. Dirko končati s štirimi točkami, izgubiti točko proti Vettlu in eno pridobiti proti Rubensu je navsezadnje odličen rezultat. Dirke na Japonskem se veselim in upam, da bom imel uspešen konec tedna,“ je še dodal 29-letni dirkač.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

babylon
30. 09. 2009 21.03
...lahko da je zasluženo, ma ni enakopravno...
zovec123
30. 09. 2009 19.49
čist zasluženo, button je na začetku trgal asfalt!
Soling
30. 09. 2009 17.24
Formula je timsko delo in uspeh žanje cela ekipa. Zato si Brawn - Jenson Button - zasluži letos naslov, če ne druzga zaradi fantastičnega začetka sezone. Tudi Barrichelu bi ga privoščil.
vednoprav
30. 09. 2009 12.37
alien82 - Kar se tiče Alonsa je to stvar osebnega pogleda,čeprav imamo verjetno vsi nekoliko " rešpekta " pred njim. Če bo avto dober se bo moral pač dokazati proti Massi,kar mu pa vsaj po moje ne bo noben problem. Pri McLarnu je izpadel kot težak ,vendar verjetno ni vse njegova krivda. Pri rdečih so ga kupili za dolgoročni plan in verjetno od njega pričakujejo nadaljevanje " šumijade " on pa od rdečih pričakuje korektnost. Kar se tiče njegovih dirkaških sposobnosti je tega zmožen in morda pred vsemi.
alien82
30. 09. 2009 12.22
vednoprav - se podpišem, sem enako za Ferrari, vendar je treba priznati, da je Brawn odlično začel sezono in bo morebiten naslov prvaka povsem zaslužen. Me pa Alonsov prihod v Ferrari sploh ne veseli ...
stroj1
30. 09. 2009 12.18
vednoprav se strinjam.....Privoščim mu, čeprav tudi barichelu, vendar dva ne moreta biti prvaka :D
vednoprav
30. 09. 2009 12.01
SadniJ - Saj to je pravzaprav bistvo. Če bi bilo drugače ,bi bilo pač drugače. Tako pa žal ni. Žal sem napisal,ker navijam za Ferrari.Tako pa je treba njegove zmage vzeti v zakup in mu priznati,da bo verjetno letos zmagal in čisto zasluženo osvojil naslov sv. prvaka.
J.K. & Gang
30. 09. 2009 11.35
Prvak bo samo zaradi tega, ker je na prvih 7 dirkah imel velikansko premoč in je zmagal 6x, Ferrari in McLaren pa sta bila nekonkurenčnma in prevč zadaj, v nasprotnem primeru pa bi Brown lahko rdeče in srebrne gledal v izpuh.