Formula 1

Briatore: Pravici je zadoščeno!

Pariz, 06. 01. 2010 09.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem ko Flavio Briatore uživa v sladki zmagi in še ne razmišlja o veliki vrnitvi v svet motošporta, Mednarodna avtomobilistična zveza FIA že napoveduje nadaljnje pritožbe.

Flavio Briatore bo v naslednjih dneh z velikim užitkom prebiral objavo razsodbe pariškega sodišča v vseh francoskih časnikih.
Flavio Briatore bo v naslednjih dneh z velikim užitkom prebiral objavo razsodbe pariškega sodišča v vseh francoskih časnikih. FOTO: Reuters

Na odzive glavnih akterjev po razsodbi sodišča v Parizu, ki je razveljavilo kazen dosmrtne prepovedi delovanja v motošportih pod okriljem FIA Flaviu Briatoreju, ni bilo treba dolgo čakati in sodeč po reakcijah, zadeva še zdaleč ni končana.

"Najprej mi dovolite, da za hip uživam v tem trenutku, saj je za menoj težko obdobje. Že ob izreku kazni sem dejal, da je ta pravni absurd oziroma konstrukt in da ne dvomim, da bo sodišče v Parizu moji pritožbi ugodilo. Rad bi izrazil zadovoljstvo ob odločitvi sodišča in lahko le rečem, da je pravici zadoščeno. Dostojanstvo in svoboda sta mi povrnjena," je odločitev sodišča pokomentiral Briatore, obenem pa še ni želel razkriti, kdaj in če se sploh bo vrnil v formulo 1 oz. v motošporte pod okriljem FIA.

Jean-Francois Prat, odvetnik FIA, je takoj po sojenju že napovedal pritožbo zveze.
Jean-Francois Prat, odvetnik FIA, je takoj po sojenju že napovedal pritožbo zveze. FOTO: Reuters

Seveda je kmalu sledil tudi odziv "poražencev" v drugi bitki vojne, ki bo očitno še trajala: zastopnik Mednarodne avtomobilistične zveze FIA Jean-Francois Prat je bil vidno nezadovoljen ob izreku sodbe in že ob odhodu iz sodne palače napovedal pritožbo. FIA se je nato odzvala uradnim spročilom: "Sodišče je v celoti zavrnilo odškodninske zahteve gospoda Briatoreja in Symondsa (Italijan in nekdanji šef Renaultovih inženirjev Pat Symonds sta zahtevala vsak po milijon evrov odškodnine, op. p.) in tudi ni v celoti razveljavilo kazni, saj je bilo dokazano, da sta oba sodelovala v zaroti na singapurski dirki, ko je prišlo do namernega trka dirkača Nelsona Piqueta mlajšega. Poleg tega sodba še ni dokončna, saj FIA še ni izkoristila vseh možnosti za pritožbe," je FIA napovedala nadaljevanje pravne bitke z Briatorejem in na koncu izjave še enkrat jasno izrazila namero, da bo tudi v prihodnje izrekala hude kazni za vse podobne kršitelje.

Sodišče je tudi odločilo, da mora zveza – v Briatorejevem primeru 15.000 in v Symondsovem 5.000 evrov – na svoje stroške v vodilnih francoskih časnikih objaviti odločitev sodišča.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

delavc1
06. 01. 2010 19.47
starejši si bolje ti gre v peskovniku f1
UrškaM
06. 01. 2010 12.03
Ja ti pa še manj
Hrvat2
06. 01. 2010 11.58
UrskaM : Majhen detajl; On je Briatore , ti si nic.
stroj1
06. 01. 2010 11.39
Zapornik te mogoče kdo sili da gledaš to?!? ČE te ne zanima ne glej!
olosh
06. 01. 2010 11.13
mafia... sj v F1 ga zagotovo ne bo več, vsaj Bernie ne verjamm da ga bo spustu
Zapornik
06. 01. 2010 10.50
se opravičujem. 'dirkanja'. 2 uri vlakovne kompozicije.
Zapornik
06. 01. 2010 10.49
formula 1.... 2 uri dirkanja na dva tedna , vse ostalo pa kuhna kuhna in kuhna. zeh.
UrškaM
06. 01. 2010 10.33
Ja sej ne moreš verjet. Jaz bi ga tožila za naklepanje umora , tak vam povem.....pol pa da vidmo kdo bi zgubil jaz al on ;)