Formula 1

Brawn GP še ne razmišlja o naslovu prvaka

Ljubljana, 10. 06. 2009 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski dirkaški zvezdnik Jenson Button je letos zmagal kar na šestih dirkah formule 1. Kljub izjemnemu uspehu pa se v ekipi Brawn GP zavedajo, da boja za naslov prvaka še zdaleč ni konec.

jenson button
jenson button FOTO: Reuters

Po sedmih od 17 dirk svetovnega prvenstva formule 1 je že jasno, da bodo tekmeci letos le težko odvzeli naslov Jensonu Buttnu. Britanec, ki v sezoni 2009 doživlja drugo pomlad, je na VN Turčije slavil še šestič – zmagovalec edine preostale dirke v tej sezoni je bil Sebastian Vettel, ki je slavil na VN Kitajske. V ekipi Brawn GP pa kljub izjemni prednosti ne razmišljajo o naslovu prvaka. "Ne razmišljamo o tem, saj vemo, da nas lahko že za naslednjim ovinkom čaka neprijetno presenečenje. Vem, kako je bilo pri ekipi Ferrarija, ko so si tri sezone močno prizadevali, da bi osvojili naslov prvaka, a jim nikakor ni uspelo, zato vem, da lahko o tem razmišljamo šele, ko bomo naslov tudi dosegli,“ je za autosport.com dejal šef ekipe Brawn GP Ross Brawn.

Button je šele četrti dirkač, ki mu je uspelo štirikrat zapored zmagati že tako zgodaj v sezoni, pred tem je to uspelo le še Albertu Ascari, Juanu Manuelu Fangiu, Jimu Clarku in Michaelu Schumacherju, vsi pa so kasneje v teh rekordnih sezonah osvojili naslov svetovnih prvakov. Ob tem dejstvu je  več kot logično, da prvi mož ekipe Brawn GP nima prav nobenih pripomb na predstave svojega varovanca.  "Če sem čisto iskren, bi mu svetoval, naj še naprej dirka tako, kot je do sedaj. Nekdo izmed članov ekipe me je pred nedeljsko dirko vprašal, kako bi morali speljati prvi ovinek, in odgovoril sem mu, da je najbolje, da to odločitev prepustimo dirkačem. Najbolje je, da jih pustiš na miru. Ko pa delajo napake, pa jim seveda poskušaš pomagati. V tem trenutku Jenson vozi tako dobro, da enostavno nimam kaj dodati k njegovim vožnjam,“ je za konec dejal Brawn.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

EC
11. 06. 2009 15.18
keneki007, ti si res "kr neki" nimaš pojma o pojmu...
TamNaokoliInNazaj
11. 06. 2009 09.21
sottozero @ Neumna pripomba...pri športu si prvak ali zmagovalec šele ko dobiš pokal ali medaljo....v zgodovini športa se je prevečkrat spreminjala in odločala zgodovina v zadnjih minutah! Ni preveč posrečen primer, toda spomni se sezone 2007 in Lewis Hamiltona. Pa tudi Masse lansko sezono...vzratno se jaz ne bi vozil, bi pa malo slajše spal...
Vasko29
10. 06. 2009 14.05
Brown je dober strateg saj zato je Shumaher zmagoval na tolikih tekmah.
sottozero
10. 06. 2009 07.40
Ne rabijo razmišljat. So že prvaki ! Ob trenutni prevladi lahko vozijo tudi vzvratno.