Nogomet

Xavi najboljši igralec na Euru

Dunaj, 30. 06. 2008 12.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski nogometni reprezentant Xavi Hernandez je bil izbran za najboljšega nogometaša letošnjega EP, kjer se je Furija veselila naslova evropskih prvakov.

Xavi Hernandez
Xavi Hernandez FOTO: Reuters

Osemindvajsetletni igralec Barcelone Xavi Hernandez je na EP dosegel en zadetek in med drugim na finalni tekmi z Nemčijo podal edinemu strelcu Fernandu Torresu, skupaj pa je zadel osemkrat na 63 reprezentančnih tekmah.

Tehnična komisija Evropske nogometne zveze (UEFA), ki je izbrala najboljšega igralca, je določila tudi člane najboljšega moštva EP. Med 23 najboljšimi so vratarji (3) Gianluigi Buffon (Ita), Iker Casillas (Špa), Edwin van der Sar (Niz), obrambni igralci (6) Jose Bosingwa, Pepe (oba Por), Carlos Marchena, Carles Puyol (oba Špa), Philipp Lahm (Nem), Jurij Žirkov (Rus), igralci sredine (5) Marcos Senna, Xavi Hernandez (oba Špa), Hamit Altintop (Tur), Luka Modrić (Hrv), Konstantin Zirjanov (Rus), napadalni igralci sredine (5) Cesc Fabregas, Andres Iniesta (oba Špa), Michael Ballack, Lukas Podolski (oba Nem), Wesley Sneijder (Niz) in napadalci (4) Andrej Aršavin, Roman Pavljučenko (oba Rus), Fernando Torres in David Villa (oba Špa).

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apocalypse
01. 07. 2008 07.55
ekipa ki je imela najboljšo igro v predtekmovanju pa ima samo enega predstavnika. - Sneijder. Mislim da so nizozemci zelo dobri in da je večina boljših od rusov. Tako da bi lahko ruse zamenjali komot z nizozemci. Res mi je mal smešno da je praktično enajsterica sestavljena iz špancev - ki so imeli bolj lahko skupino in potem v nadaljevanju ruse, italjane pa so itak komj odpravl, nemcev - k niso znal igrat, pa so vedno nekak zmagal, defenitivno nezasluženo in iz rusov - ki so prikazali le eno dobro tekmo na tem prvenstvu. Nizozemci so dvakrat premagal favorite, potem pa še romune z rezervno katere so drugi zlo težko. Potem pa vidiš postavo prvenstva pa so praktično tri reprezentance ki niso imele ravno težkega dela. Nezaslužena postava in popolnoma napačna. Polovica bi mogla it ven.
london_calling
30. 06. 2008 22.19
haha RONALDA PA OD NIKODER ! pwned idiot kwa misl d je pa se u top 23 igralcev ni prsu. sam zegn; ce on ne bi meu rooneya pa teveza skos za sabo bi biu tok svoh kokr na euru
Španski igralci najboljši igralci Evrope =) !
kaki modrič za en drek špilo še pri penalih ni vtrofo gola, sramota !!!
FCL
30. 06. 2008 17.33
TORRREEEESSSS, LIVERPOOOOLLLL :)))))))))))
7Matej
30. 06. 2008 15.48
Kaj vsi Senno opevate? Se mi zdi, da zato, ker so v studiu tak komentirali... Xavi je igral najbolj konstantno. Je že res, da je Senna bolj za obrambo, kar se tiče napada pa so vse žoge šle preko Xavija in ne Senne. Ded je tak lepo delil žoge in brez njega Španci ne bi prišli do finala. Arshavin pa je dal vse od sebe na tekmi z Nizozemsko (kapo dol). Pol pa je umrl na tekmi s Španijo. Imel je samo 15 dotikov z žogo. Zaradi tega on ni najboljši. Navdušili pa so me še: kapetan Turčije (pozabil ime), Pepe, Casillas, Fabregas, Villa (edini napadalec, ki se ne vrže za penal ampak igra do konca). Ronaldo pa je ena velika barbika v reprezentanci.
saso999
30. 06. 2008 14.47
FERNANDO TORRES PA RES
Thekida
30. 06. 2008 13.57
mislm da bi mogu bit Senna in ne Xavi, ceprou tt Xavi ni odigrou slabga prvenstva ampak vseen je bil Senna stebr in pa odlociln faktor zmage spancev. Sam ne vem pa kaj dela Modric med najbolsimi 23 na prvenstvu? K tok kukr je pa ta clouk precenjen pa se ne. Meu je mal bolso sezono to je pa to ze na tem prvenstvu je odigrou slabo partijo nasledn let u Spursih bo pa sam potonu!
bostjan234
30. 06. 2008 12.51
To je pa res povsem zaluženo. Res je biu vladar na sredini igrišča.
Rok Snoj
30. 06. 2008 12.49
Xavi? ne me j... res da je igral na nivoju celotno prvenstvo, ampak vseeno... IMO bi si ta naslov najbolj zaslužil Arshavin, ki je res vodil na igrišču reprezentanco in v ključnih trenutkih dosegal zadetke in dajal podaje za gol...ne pa Xavi (če Španija ne bi zmagala finala potem 100% ne bi dobil tega naslova-verjetno bi ga dobil Ballack). Če smo že pri Špancih, najboljši njihov igralec IMO Marcos Senna, največji garač na igrišču, vedno na pravem metu, dobil je tudi večino duelov, zanj ni izgubljene žoge in je enostavno TEMELJ španske reprezentance, saj je izvrstno držal ekipo v ravnotežju med prehodi iz napada v obrambo (in obratno), kar je danes pri nogometu bistveno.
korotan
30. 06. 2008 12.38
Veteran71 upam, da se zajebavaš, ker to je še smešno, če pa resno misliš, ti pa predlagam zamenjavo športa. Dejstvo je, da toliko uporabnih podaj, ko jih je imel Xhavi, niso spacali skupaj vsi vezisti ostalih reprezentanc.
mmclaren
30. 06. 2008 12.34
Niko kovač!?kaj ti pa je?
prkajlanKmarija
30. 06. 2008 12.30
XAVI JE CAR !!!
veteran71@email.si
30. 06. 2008 12.26
nezasluženo Jest sm za Nika Kovaća