Šport

Domžalčani premagali Tirano

Domžale, 18. 07. 2007 22.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Domžal so v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov doma premagali albansko Tirano z 1:0.

Prihodnji teden Domžalčani odhajajo v Albanijo
Prihodnji teden Domžalčani odhajajo v Albanijo FOTO: POP TV

Nogometni državni prvaki iz Domžal so začeli nastope v evropskih tekmovanjih. V domžalskem Športnem parku so v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov gostili albansko Tirano in zmagali z 1:0. Edini zadetek na tekmi je dosegel Siniša Janković v 45. minuti.

Če bodo varovanci trenerja Slaviše Stojanovića zmagali tudi na povratni tekmi prihodnji teden, bo njihov naslednji tekmec najverjetneje Dinamo iz Zagreba.

Krstna tekma v najbolj imenitnem evropskem klubskem tekmovanju na stari celini se je razpletla po željah domžalskih nogometašev, ki so si pred revanšo v albanski prestolnici pripravili dobro izhodišče za preboj v naslednji kvalifikacijski krog, kjer jih čaka zmagovalec dvoboja med hrvaškim Dinamom in azerbajdžanskim Lenkoranom. V neprijaznih vremenskih razmerah za igro se je prvi slovensko-albanski dvoboj končal z domačo zmago, na povratnem čez teden dni pa bo slovenski prvak močnejši za hrvaškega napadalca Daria Zahoro, ki zaradi kazni v Domžalah ni imel pravice nastopa.

Povratna tekma bo v sredo, 25. julija, v Tirani, tekma pa se bo pričela ob 20.30.


Domžalčani so takoj prevzeli pobudo, vendar so se že v uvodnih desetih minutah lahko prepričali o kakovosti - predvsem na tehničnem področju - tekmecev iz dežele orlov. Albanski nogometaši so že v drugi minuti izpeljali lepo kombinirano akcijo, ki bi jo Capia - ob natančnejši podaji svojega soigralca - lahko unovčil, še bolj vroče pa je bilo sedem minut kasneje, ko se je v hitrem nasprotnem napadu sam pred vratarjem Nemcem znašel Fortuzi, a je z roba kazenskega prostora grdo zgrešil.

Državni prvaki so v nadaljevanju zagospodarili na igrišču in vseskozi imeli jalovo premoč, izrazite priložnosti za zadetek pa si - tudi na račun dokaj nenatančnih zaključnih podaj in solidne tiranske obrambe - niso priigrali. Bilo je nekaj poskusov, denimo Brazilca Juninha, Dejana Grabiča in Zlatana Ljubijankića, ki pa niso predstavljali prevelike grožnje gostujočemu čuvaju mreže Hiniju. Še najbližje zadetku so bili v 38. minuti, a močan strel Luke Žinka z roba kazenskega prostora ni bil dovolj natančen.

V sami končnici prvega dela tekme pa so domači gledalci vendarle skočili na noge in se veselili vodstva, za katerega je najbolj zaslužen Srb Siniša Janković, ki je s 25 metrov nepričakovano sprožil močan strel, ki je končal v desnem zgornjem kotu albanskih vrat.

Uvod v drugi polčas je bil povsem v znamenju domačih nogometašev, ki so pokazali izjemno željo po drugem zadetku. V 48. minuti so po kotu pripravili lep "blok" Ljubijankiću, a domžalski napadalec je žogo grdo zgrešil. Le pet minut kasneje je Jankovič z dvajsetih metrov sprožil močan strel, žoga pa je zletela mimo vrat. V nadaljevanju je ritem igre malce padel, oba trenerja sta posegla po prvih menjavah, v 73. in 75. minuti pa bi se lahko proslavil Stojanovićev "joker" Slaviša Dvorančić, a je zapravil obe 100-odstotni priložnosti in soigralcem onemogočil še bolj "lagodnejšo" potovanje v Tirano.

Štadion v športnem parku, gledalcev 2000, sodniki: Atkinson, Bryan in Sempsom (vsi Anglija).
Domžale: Nemec, Elsner, Žinko, Varga, Aljančič, Kirm, Brezič, Grabič (od 86. Peškar), Juninho (od 67. Jusufi), Ljubijankić, Janković (od 60. Dvorančić).
Tirana: Hini, Sina, Dede, Xhafa, Hajdari (od 79. Delialisi), Mukaj, Sefa (od 70. Bekali), Capia, K. Duro, Abazaj, Fortuzi (od 70. Merkoci).
Rumeni kartoni: Varga; Xhafa, Sina.
Rdeč karton: /.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Shiraz
20. 07. 2007 00.34
Bravisimoooooooooooooooooooo Domžale šampijonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn ole ole oleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
srpko
19. 07. 2007 16.23
Še dobro, sda je gol zabil Slovenec.
Prvo Bore
18. 07. 2007 23.19
rijo27 a nisi čital jalova zmaga. V Tirani, pa bo veter pihal.
Rijad Proši?
18. 07. 2007 22.43
Čestitam Domžalam in upam da se bodo uvrstili v nadaljnje tekmovanje.