Šport

Derbi brez zmagovalca

Nova Gorica, 23. 07. 2007 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V prvem krogu nogometnega prvenstva sta se pomerila trenutno najboljša slovenska kluba, Hit Gorica in Domžale.

Hit Gorica - Domžale 1:1 (0:0)

Goričani in Domžalčani so se razšli s pravičnim remijem
Goričani in Domžalčani so se razšli s pravičnim remijem FOTO: POP TV
V ostalih tekmah je Drava doma z 1:3 (0:3) izgubila z Mariborom, Koper je z 2:0 (1:0) premagal novopečenaga prvoligaša Livarja, Mik CM Celje in Primorje sta se razšla z izidim 2:1 (0:0), Interblock pa je v Ljubljani z 1:0 odpravil Nafto.

Derbi najuspešnejših slovenskih moštev zadnjih treh sezon se je zaključil s pravičnim remijem. Če je kdo pričakoval, da bodo lanski in predlanski prvaki pokazali všečno igro, se je zmotil. Večinoma je igra potekala na sredini igrišča, priložnosti so bile redke, lahko rečemo, da sta se tekmeca preveč posvetila taktiki, da bi lahko zadovoljila okus zahtevnih gledalcev.

V prvem delu so bili gostitelji več pri žogi, a so imeli veliko težav pri prebijanju domžalske obrambe. Gosti so celo prvi prišli do priložnosti, ko je v 16. minuti Zahora meril mimo gola. Le minuto pozneje je Demirovič s prostega strela zadel živi zid, odbito žog pa je Velikonja usmeril proti golu, vendar mu je veselje preprečil vratar Nemec.

Aktualni prvaki niso uspeli premagati prvakov izpred dveh let
Aktualni prvaki niso uspeli premagati prvakov izpred dveh let FOTO: Jani Dolinšek

Nekaj več želje po napadu so aktualni državni prvaki pokazali v nadaljevanju, v 62. minuti pa so tudi povedli. Po kotu, ki ga je izvedel Kirm, je domači branilec Komel nespretno posredoval in z glavo zatresel mrežo svojega moštva. A veselje gostov ni trajalo dolgo. Že štiri minute pozneje je kapetan Goričanov Demirovič z 18 metrov in nekoliko z leve strani mojstrsko izvedel prosti strel, žogo je poslal v zgornji desni kot vratarja Nemca.

Do konca tekma sta obe moštvi poskušali doseči zmagoviti zadetek, toda večjih priložnosti ni bilo. Še najbližje veselju sta bila domača igralca Cvijanovič, ki je streljal čez gol, in Djukič, slednjega je z obrambo razočaral njegov nekdanji soigralec Nemec.

Stadion v športnem parku, gledalcev 1200, sodniki: Skomina (Koper), Spasojevič (Piran), Košanc (Koper)
Strelca: 0:1 Komel (62., 11-m), 1:1 Demirovič (66.).
Hit Gorica: Simčič, Dedič, Šuler, Lerant, Komel, Živec, N. Kovačevič, Cvijanovič, Demirovič (od 88. Rakušček), Velikonja (od 73. Rexhaj), Osterc (od 52. Djukič)
Domžale: Nemec, Apatič, Aljančič, Elsner, Žinko, Grabič (od 90. Peškar), Brezič, Ljubijankič, Zahora, Kirm, Jankovič (od 57. Jusufi).
Rumeni kartoni: Velikonja, Živec; Brezič, Jankovič, Zahora.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Luka Zupanec
23. 07. 2007 19.49
nemoreš gledat lestvice po eni tekmi!!!!!!
ABAKUS
23. 07. 2007 13.00
Po kateri logiki pa sta ta dva kluba TRENUTNO NAJBOLJŠA v Sloveniji??? Spet nekdo, ki je jasnoviden....trenutno najboljša sta MARIBOR in KOPER, če že pogledate na lestvico! Pa več nevtralnosti v prihodnje! lp