Šport

Davisov pokal Američanom

Portland, 02. 12. 2007 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Finale teniškega Davisovega pokala med ZDA in Rusijo je že odločen v korist Američanov, ki vodijo s 3:0 v zmagah.

Ameriško slavje v Portlandu.
Ameriško slavje v Portlandu. FOTO: Reuters

Že po drugem dnevu finala teniškega Davisovega pokala so si Američani priigrali takšno prednost, da jih ruski tekmeci ne morejo več ujeti. Ameriška moška teniška reprezentanca je tako že 32. v zgodovini in prvič po letu 1995 osvojila prestižno lovoriko.

Za odločilnih 3:0 v zmagah sta poskrbela ameriška specialista za igro dvojic, brata Bob in Mike Bryan, ki sta ugnala Nikolaja Davidenka in Igorja Andrejeva v treh nizih.

Brata Bryant sta Američanom priigrala odločilno zmago.
Brata Bryant sta Američanom priigrala odločilno zmago. FOTO: Reuters

V posamičnih dvobojih prvega dne je Andy Roddick premagal Dmitrija Tursunova, James Blake pa je bil boljši od Mihaila Južnija.

"Ne morem z besedami opisati teh občutkov. Čudovito je zmagati v Davisovem pokalu. Za naju je to vrhunec kariere. A gre za več kot le najini karieri, s tem sva se vpisala v teniško zgodovino," se je uspeha veselil Bob Bryan, njegov brat pa ga je dopolnil: "O tem sva sanjala vse odkar sva bila stara deset let, ko sva prvič gledala Davisov pokal. To so trenutki, ki si jih zapomniš do konca življenja."

Ameriško reprezentanco je na poti do velike zmage vodil Patrick McEnroe, mlajši brat slavnega Johna. "Vesel sem, fantje so svoje delo opravili odlično, tudi James kot Andy. Zadovoljen sem, dolgo časa smo skupaj delali za ta uspeh in zato nam toliko pomeni. Še posebej, ker smo slavili doma," je ocenil kapetan ameriške reprezentance,

Izidi:
ZDA - RUSIJA 3:0
- prvi dan:
Andy Roddick - Dmitrij Tursunov 6:4, 6:4, 6:2;
James Blake - Mihail Južnij 6:3, 7:6 (4), 6:7 (3), 7:6 (3);

-drugi dan:
Bryan/Mike Bryan - Igor Andrejev/Nikolaj Davidenko 7:6 (4), 6:4, 6:2

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.