Šport

CSKA na vrhu Evrope

Praga, 30. 04. 2006 19.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moskovski CSKA, za katerega igra tudi Matjaž Smodiš, je zmagovalec košarkarske lige prvakov.

Maccabi Tel Aviv - CSKA Moskva
Maccabi Tel Aviv - CSKA Moskva FOTO: Reuters

Moskovski CSKA, katerega barve brani tudi slovenski reprezentant Matjaž Smodiš, je v finalu zaključnega turnirja evrolige v Pragi premagal Maccabi iz Tel Aviva s 73:69 (18:18, 35:30, 49:48).

Maccabi je bil zmagovalec minulih dveh sezon, medtem ko je za CSKA to prvi naslov po letu 1971.

Tretja je Tau Ceramica

Kljub odličnemu Gregorju Fučki je Barcelona izgubila
Kljub odličnemu Gregorju Fučki je Barcelona izgubila FOTO: Reuters

Košarkarji Tau Ceramice so v tekmi za tretje mesto premagali Barcelono s 87:82 (26:19, 47:36, 62:60).

Odličen Fučka ni mogel preprečiti poraza

V španskem obračunu za tretje mesto je Tau Ceramica vodila ves čas tekme ter si še drugo leto zapored priigrala stopničke - Baski so namreč lani na finalu v Moskvi izgubili proti Maccabiju. Slednji je bil tekmec Tau Ceramice tudi v letošnjem polfinalu "final foura" in znova slavil, v drugem polfinalnem dvoboju pa je Barcelono premagal CSKA iz Moskve.

Na današnjem dvoboju so se Katalonci resneje približali Baskom le ob koncu tretje četrtine, vendar zmaga Tau Ceramice ni bila nikoli res ogrožena.

Anthonyja Parkerja so razglasili za najkoristnejšega igralca evrolige
Anthonyja Parkerja so razglasili za najkoristnejšega igralca evrolige FOTO: Reuters

Pri Barceloni se je izkazal tudi Slovenec z italijanskim potnim listom Gregor Fučka, ki je bil poleg Juana Carlosa Navarra (oba po 20 točk) najkoristnejši igralec bogatega kluba s katalonske prestolnice.

Najboljša peterka evrolige

Že v soboto so na gala večerji v predsedniški palači v češki prestolnici razglasili najboljšo peterko evrolige. Med kandidati za razliko od lani, ko je ta čast pripadla tudi Jaki Lakoviču, ni bilo slovenskih košarkarjev.

V prvo peterko tekmovanja so se uvrstili: Theodoros Papaloukas (CSKA Moskva), Anthony Parker (Maccabi Tel Aviv), Juan Carlos Navarro (Barcelona), Luis Scola (Tau Ceramica) in Nikola Vujčič (Maccabi Tel Aviv). Na slovesni večerji, ki se je je med drugim udeležil tudi komisar

Parker si je že drugič zapored priigral tudi laskavi naslov najkoristnejšega igralca (MVP) evrolige.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.