Šport

Capello še ta teden angleški selektor?

London, 11. 12. 2007 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po prepričanju italijanskih medijev bo Fabio Capello novi angleški selektor. Pogodbo naj bi podpisal ta teden.

Fabio Capello je prvi kandidat za selektorja angleške nogometne reprezentance.
Fabio Capello je prvi kandidat za selektorja angleške nogometne reprezentance. FOTO: Reuters

Italijanski mediji so prepričani, da bo Fabio Capello svojo trenersko kariero nadaljeval na Otoku, kjer bo prevzel vodenje angleške reprezentance. Potem ko je ponudbo zavrnil Jose Mourinho, naj bi 61-letnega Capella, ki je brez službe od konca lanske sezone, Angleška nogometna zveza (FA) še ta teden ustoličila kot selektorja, poroča italijanski športni dnevnik La Gazzetta dello Sport.

Milan daily pa je šel še korak dlje in napovedal, da je Capello, nazadnje trener pri Real Madridu, že izbral tudi pomočnika. To naj bi bil Gianfranco Zola, ki bo strokovnjaku pomagal tudi pri jezikovnih preprekah, saj je sedem sezon nosil dres Chelseaja in odlično govori angleški jezik.

Capello, tudi nekdanji trener Milana, Rome in Juventusa - z vsemi je osvojil naslov prvaka -, trenutno dela kot komentator na nacionalni televiziji, če pa bo postal angleški selektor, bo nadomestil Steva McLarna, ki je službo izgubil, potem ko se Angležem ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo v Avstrijo in Švico.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fljuskus
11. 12. 2007 14.24
Hudo, če bo res, potem bo Anglija eden izmed glavnih favoritov za naslednje svetovno...