Borilni športi

Poirier želi pravi šampionski pas: Pred mano je zgodovinska priložnost

London, 13. 06. 2019 10.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred dvema izjemnima MMA borcema, aktualnim svetovnim prvakom v lahki kategoriji Khabibom Nurmagomedovom in njegovim izzivalcem Dustinom Poirierjem, je trimesečno obdobje napornih priprav do spektakla UFC 242 v Abu Dabiju v začetku septembra. Na novinarski konferenci v Londonu sta si prvič zrla iz oči v oči in hkrati izkazala veliko mero spoštovanja drug do drugega.

Dustin Poirier, začasni MMA svetovni prvak lahke kategorije, bo poskušal 7. septembra letos na spektaklu UFC 242 v Abu Dabiju spisati zgodovino tega borilnega športa. 

V dvoboju za naslov svetovnega prvaka se bo namreč iz oči v oči "srečal" z aktualnim prvakom, neuničljivim Dagestanecem Khabibom Nurmagomedovom, za katerega bo to prvi dvoboj po incidentih lanskega oktobra v Las Vegasu, kjer je z izjemno borbo osmešil razvpitega Irca Conorja McGregorja. Na novinarski konferenci v Londonu sta odlična borca izrazila spoštovanje drug do drugega in poudarila, da lahko ljubitelji MMA športa v začetku jeseni pričakujejo nepozaben spektakel v oktagonu. "Če želim premagati tako kakovostnega borca, kot je Khabib (Nurmagomedov, op. p.), bom moral tisti večer prikazati vse, kar me krasi skozi kariero. Ljudje me sprašujejo, ali sem uspel najti kakšno slabost pri svojem naslednjem tekmecu. Bistvo se ne skriva v Khabibovih slabostih, ampak v mojih zmožnostih, ali bom uspel svoje izkušnje, samozavest in stanje duha na tisti večer preobrniti sebi v prid. Uživam v tem sijajnem MMA popotovanju, bilo je veliko število borb, vzponov in padcev, zdaj pa sem dobil priložnost boriti se s trenutno najboljšim borcem na svetu v Abu Dabiju. Kaj drugega bi si še lahko želel," je pred zbrano množico predstavnikov sedme sile dejal začasni svetovni prvak lahke kategorije Poirier.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Življenje posvetil osvojitvi šampionskega pasu
V aprilu je s prepričljivo zmago nad Maxom Hollowayem napovedal sledečo veliko stvar - borbo proti izjemnemu Dagestancu - ki v uvodnih izjavah ni bil preveč zgovoren. "Namesto da bi se pogovarjali o dogodku, na katerem bova z Dustinom (Poirierjem, op. p.) skušala spisati novo poglavje v zgodovini našega športa, me vi, novinarji, sprašujete o Conorju McGregorju. Z njim sem že zdavnaj opravil, celo moledoval me je, naj ga ne ubijem. tako hudo je bilo lani oktobra v Las Vegasu," je na novinarsko vprašanje o morebitnem povratnem obračunu s kontroverznim Otočanom v svojem slogu odgovoril Nurmagomedov.

Poirier ne skriva, da je v življenju vse podredil šampionskemu pasu, ki bi ga lahko osvojil čez nekaj manj kot tri mesece. "To, kar vidite pred menoj, je le del lovorike. Tisto, kar leži pred Khabibom, pa je pravi šampionski pas. Celo življenje garam in se pripravljam za ta dan v želji, da ga osvojim. Moj nasprotnik je fenomenalen, ne morem reči niti ene slabe stvari zanj, toda 7. septembra želim pokazati, da ga lahko odpeljem v kraje, kjer še ni bil," pa je slikovito dodal Dustin Poirier. 
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.