Borilni športi

Fabjan: Borba je zame praznik, obljubljam spektakel

Pulj, 31. 08. 2024 22.26 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prihodnjo soboto bo v slikovitem puljskem amfiteatru na sporedu borilni spektakel FNC 19. Dogodek bi sicer skoraj ostal brez glavne borbe večera. Poškodoval se je namreč domačin in prvak težke kategorije Ivan Vitasović. Praznino, ki je nastala, bo zapolnil priljubljeni slovenski borec Miran Fabjan. O tem, ali naj borbo sprejme, ni dolgo razmišljal.

Miran Fabjan ima v svoji karieri MMA štiri zmage in tri poraze. Če upoštevamo zgolj obdobje, odkar se je lani po 15 letih vrnil v kletko MMA, je njegov izkupiček še bistveno boljši: ima štiri zmage in le en sam poraz proti Darku Stošiću.

Fabjanov tekmec na Hrvaškem bo nekdanji borec organizacije UFC Yorgan De Castro. V UFC je zbral zmago in tri poraze, odkar je zapustil najmočnejšo organizacijo za borbe MMA na svetu, pa je nanizal pet zmag in dva poraza. Boril se je tudi v PFL. V karieri ima 11 zmag in pet porazov.


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.