Šport

Bauer med dvajset

Pokljuka, 15. 12. 2007 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Šprintersko preizkušnjo na Pokljuki je dobil Ole Einar Bjorendalen. Najboljši slovenski biatlonec je bil z 18. mestom Klemen Bauer.

V prekrasnem sončnem vremenu, pri vsega skormnih –1 na termometrih so slovenski navijači množično drli na Rudno polje. Moška reprezentanca je namreč na šprinterski preizkušnji upravičeno ciljala visoko.

Klemen Bauer je z dobrim tekom in solidnim streljanje osvojil končno 18. mesto.
Klemen Bauer je z dobrim tekom in solidnim streljanje osvojil končno 18. mesto. FOTO: Damjan Žibert

Slovenska hitrost tokrat ni bila vprašljiva, a do popolnega preboja med elito Petru Doklu, Klemnu Bauerju in Gregorju Brvarju, še manjka nekaj tekem. To se je izdatno pokazalo danes, ko predvsem Dokl ni pretirano grešil. Vsega en zapravljen strel je kazal na morebiten preboj med najboljše, a je bil težak sneg njegova velika tekaška prepreka. Drugače je bilo pri Bauerju, ki je z dvema zgrešenima streloma in spet izvrstnim tekom uspel priti do novih točk. Z uvrstitvijo na končno 18. mesto je dokazal, da se počasi prebija med najboljše.

Dobre slovenske dosežke pa so pričakovali tudi ljubitelji te športne panoge iz doline na sončni strani Alp. To je dokazal tudi njihov obisk, saj se jih je na Pokljuki zbralo dobrih 5000. Glasna spodbuda pa je tudi lepa napoved pred drugo sprintersko preizkušnjo, ko bodo na Gorenjskem vse oči zbrane javnosti uperjene v nastop Teje Gregorin.

rezultati (sprint - moški)

1. Ole Einar Bjoerndalen (Nor)
2. Dimitrij Jarošenko (Rus)
3. Mattias Nilsson (Šve)
4. Simon Fourcade (Fra)
5. Aleksej Ajdarov (Ukr)

Bjorendalen zmagal

Ole Einar Bjorendalen je na Pokljuki vnovič dokazal, da je najboljši na svetu.
Ole Einar Bjorendalen je na Pokljuki vnovič dokazal, da je najboljši na svetu. FOTO: Damjan Žibert

Norveški veteran Ole Einar Bjorendalen je po sila slabem rezultatu na četrtkovi individualni tekmi, bil je komaj 20., danes dokazal, da je še vedno najboljši. Z enim zgrešenim strelom in neverjetnim tekom je prehitel Rusa Dmitrija Jarošenka in se tako veselil nove zmage v svetovnem pokalu.

Čerezov zamrznjen

Ruski biatlonec Ivan Čerezov je končal z nastopi na Pokljuki, kjer te dni potekajo tekme svetovnega pokala. Rus zaradi previsokih vrednosti hemoglobina pet dni ne sme nastopati, tako da je izpustil današnjo sprintersko tekmo, prav tako pa ga ne bo na nedeljski tekmi štafet. Povišana vrednost hemoglobina sicer ni dopinški prekršek, lahko pa nakazuje zlorabo prepovedanih sredstev.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.