Tujina

Pustolovščina okoli sveta spet ustavljena: izpluli, a že kmalu spustili sidro

Belfast, 02. 10. 2024 16.50 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Luksuzna križarka je v ponedeljek z več kot štirimesečno zamudo le krenila na večletno potovanje okoli sveta, a njena pustolovščina se je že po nekaj urah znova ustavila. Villa Vie Odyssey je tako zaradi težav z administrativnimi dokumenti obstala ob obali Severne Irske, le nekaj kilometrov stran od Belfasta, kjer je čakala na začetek križarjenja.

Luksuzna ladja za križarjenje Villa Vie Odyssey, ki bi se morala na triinpolletno potovanje odpraviti že pred štirimi meseci, a je zaradi popravil vse do nedavnega obtičala v Belfastu, je v ponedeljek končno pričela svojo pustolovščino okoli sveta. 125 potnikom so tako v začetku tedna dovolili vkrcanje na krov križarke, nato pa so izpluli iz pristanišča.

A že kmalu zatem so na popotovanju zadeli ob novo oviro. Potniki so tako z luksuzno ladjo znova obstali, tokrat kar sredi morja ob obali Severne Irske, poroča The Guardian. 

Upravljavec ladje Villa Vie Residences je v torek potrdil, da morajo urediti še nekaj administrativne papirologije, preden bodo lahko zapustili območje Belfasta. "Ostali bomo na območju Belfasta, dokler ne bodo podpisani zadnji dokumenti," je v torek za CNN povedal izvršni direktor Villa Vie Mike Petterson. Ponoven odhod križarke so takrat napovedali za torek ob 23. uri, a jutro za tem je ladja še vedno stala na istem mestu.

31 let stara ladja naj bi po novih informacijah, ki jih je na spletni strani delilo pristanišče v Belfastu, izplula v sredo popoldne.

Na križarko Villa Vie Odyssey z maketo Titanika
Na križarko Villa Vie Odyssey z maketo Titanika FOTO: Profimedia

Potniki, ki so zadnji dve noči tako preživeli na krovu luksuzne križarke, so za BBC povedali, da ostajajo pozitivni. Potnika Gian Perroni in Angie Harsanyi sta dejala, da ladja čaka na "certifikat", da lahko nadaljuje s plovbo.

Nek drug potnik, ki je s seboj na krov prinesel tudi model Titanika, pa je povedal, da je v Belfastu sicer užival, a da je pripravljen na preostanek potovanja. Podobnega mnenja je tudi potnica iz Gruzije, ki se irskemu mestu zahvaljuje za gostoljubje. Belfast je označila za čudovit kraj, a ob tem dodala, da si želi zdaj videti tudi svet. Se je pa med čakanjem na začetek križarjenja zgodila tudi zaroka dveh potnikov križarke Villa Vie Odyssey.

Ko bo ladja naposled spravna za potovanje, potnike čaka plovba do Francije, Španije, Portugalske, nato pa se bodo odpravili čez ocean proti Bahamom in dalje.

Križarka bi morala izpluti že 30. maja, a je po popravilu skupaj s potniki več mesecev obtičala v Belfastu.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
02. 10. 2024 19.42
+0
Sem rekel da je to novi Titanik ali pa Estonija.
štrekeljc
02. 10. 2024 19.08
+10
Tudi Odisej je potreboval 9 let, da je se izpred Troje vrnil na svojo Itako.
misekmali
02. 10. 2024 19.06
+3
Do 1. jabuarja bodo v Rusiji
graf
02. 10. 2024 19.02
+5
očitno po tut to križarjenje "nepozabno" ...
medŠihtom
02. 10. 2024 19.02
-7
sami penzjonisti, kakšni vonji morajo to krožit, fuj. edino kar je še huje je, da moraš poslušat neuporabne nebuloze ljudi ki se jim je čas ustavil pred 50 leti.
Dragica Cegler
02. 10. 2024 19.09
+14
Kaj hočeš povedati ?Da tvoji starši ,če so upokojenci smrdijo ,ali pa se bodo?
Patriot78
02. 10. 2024 19.58
+3
Da se tebi ne bo čas ustavil, in ne boš doživel ''penzjona''...razmišljanje na nivoju butalca...
Rožice so zacvetele
02. 10. 2024 20.18
medŠihtom, upaj, da se ne boš postaral in nikoli bil upokojenec, tudi jaz tako upam in vsi okoli tebe, ker FUJ, kdo te bo pa vohal. Po mojem že sedaj SMRDIŠ.
flojdi
02. 10. 2024 18.10
+2
..ce so Potniki mladi"..imajo cas/..ce pa niso..bodo pa mal mn vidl"..preden