Tujina

Pričanje moškega, ki naj bi ga Spacey spolno napadel: 'On je agresiven plenilec'

London, 03. 07. 2023 22.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.V., STA
Komentarji
3

Moški, ki trdi, da ga je Kevin Spacey spolno napadel, je na londonskem sodišču povedal, da je bil hollywoodski igralec agresiven plenilec, ki se je počutil neprijetno zaradi svoje spolnosti. Moški, ki ostaja neimenovan, trdi, da ga je oskarjevec začel spolno napadati pred več kot dvema desetletjema.

Kljub temu, da je Spaceyju jasno povedal, da so njegovi predlogi nezaželeni, je igralec vztrajal, je slišala porota na kronskem sodišču Southwark v južnem Londonu.

Moški je dodal, da mu je Spacey dejal, da ga lahko predstavi najboljšim zvezdnikom, ki obstajajo. Ko ga je Spacey otipaval, je moški dejal, da bi igralcu jasno povedal, da je njegovo vedenje napačno, vendar se mu je zdelo, da se Spacey "zaradi tega še bolj vznemirja". Če je obiskal stanovanje ameriškega igralca v južnem Londonu, je bil Spacey "napol gol, če ne celo gol" in se ga je pred odhodom "poskušal dotakniti", je bilo slišati na sodišču.

63-letni Spacey se je izrekel za nedolžnega zaradi 12 spolnih kaznivih dejanj, vključno z nespodobnim napadom na štiri moške v letih od 2001 do 2013. Domnevna žrtev je nekdanjega umetniškega direktorja londonskega gledališča Old Vic Spaceyja opisala kot spolzkega, kačjega in težavnega človeka. Primerjala ga je tudi z njegovim likom serijskega morilca v filmu "Se7en".

Tožilstvo je dvakratnega oskarjevega nagrajenca Spaceyja opisalo kot spolnega nasilneža, ki je druge moške najraje napadal z grabljenjem mednožja. Njegova prva domnevna žrtev je v videoposnetku policijskega zaslišanja, ki so ga predvajali, poroti povedala, da ga je igralec večkrat zagrabil, čeprav mu je rekel, naj neha.

Policistom je povedal, da ga je Spacey nekoč boleče zagrabil v avtomobilu. Odrinil ga je in mu zabrusil, naj tega ne dela več, sicer ga ga bo udaril po glavi. Igralec naj bi mu odgovoril: "To me tako vzburja, ti si tak moški."

Priča je povedala, da se je zaradi Spaceyjevih nezaželenih spolnih namigovanj počutil neprijetno in bilo ga je sram. "Ne morem gledati tega človeka. Ob njem se počutim slabo," je povedal policiji. "Očitno je bil zelo zmeden glede svoje spolnosti," je dodal. Zavrnil je kakršno koli domnevo, da je Spaceyu to pozornost vračal.

Pod navzkrižnim zaslišanjem Spaceyjevega odvetnika Patricka Gibbsa je domnevna žrtev "100, milijon odstotkov" zanikala, da bi do igralca gojila kakršnakoli čustva ali da bi se zaradi tega, kar se je zgodilo, spraševala o svoji spolnosti. Kot je dejal, je trditve prijavil policiji po tem, ko so se v javnosti pojavile druge obtožbe proti Spaceyju. Dodal je, da je bil njegov edini motiv "povedati resnico".

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jutri_pa_res
04. 07. 2023 10.08
-3
Kar se s takimi obtožbami oglaša po par letih ali celo desetletjih, v primeru Cosby celo po pol stoletja, in to brez vseh dokazov, z očitnim interesom po 'odškodnini', tega ne bi smelo nobeno sodišče resno jemati. Se zavedamo, kakšno škodo lahko nekomu naredijo takšne lažne obtožbe?
LaFemme
04. 07. 2023 10.39
+3
Veš koliko žrtev je, ki nikoli ne prijavijo nasilja, pa to še ne pomeni da nasilja ni. Storilci so psihopati, ki žrtev ustrahujejo, ponižujejo, grozijo. Žrtev je v šoku in dolgo traja preden zbere pogum za prijavo.
Razumnež
04. 07. 2023 09.10
-2
A se LGBTIQPlus12#$ ne bodo nič oglasili?