Tujina

Življenje teroristov

Dubaj, 07. 09. 2006 21.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Katarska televizija Al Džazira je pokazala posnetek urjenja teroristov, ki so 11. septembra 2001 napadli ZDA.

Osama bin Laden se je srečal z napadalci, ki so 11. septembra 2001 porušili newyorški WTC
Osama bin Laden se je srečal z napadalci, ki so 11. septembra 2001 porušili newyorški WTC FOTO: Reuters


Katarska televizija Al Džazira je predvajala posnetek srečanja vodje teroristične mreže Al Kaida, Osame bin Ladna, s teroristi, ki naj bi izvedli napade na New York in Washington. V komentarju so povedali, da posnetek prikazuje njihovo življenje v času, ko so se v afganistanskih gorah urili za napade.

Vodja iraške celice Al Kaide grozi z novimi napadi

Mudžahir naj bi se predstavljal tudi z imenom Abu Ajab al Masri.

Al Kaida naj bi združevala približno petino sunitskih upornikov v Iraku, odgovorna pa naj bi bila za najhujše napade.

Novi vodja Al Kaide v Iraku naj bi na videoposnetku, objavljenem na neki spletni strani, zagrozil z novimi napadi na koalicijske sile v Iraku. “Ognja nismo in ne bomo ustavili in naše puščice, ki so obarvane z vašo krvjo, so žejne še več vaših gnilih glav,” naj bi na glasovnem posnetku dejal Abu Hamza al Mudžahir, naslednik junija ubitega Abu Musaba al Zarkavija.

Vse muslimane je pozval, naj se združijo, upornike pa, naj v naslednjih petnajstih dneh ubijejo vsaj enega Američana “s kroglo, eksplozivno napravo ali s samomorilskim napadom”. Verodostojnost posnetka še preverjajo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.