Tujina

Z bombo nad policijsko postajo

Atene, 19. 05. 2009 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Grčiji sta v bližini gradbišča nove policijske postaje v mestu Thessaloniki eksplodirali dve bombi. O žrtvah ne poročajo.

Preiskava
Preiskava FOTO: Reuters

V grškem mestu Thessaloniki sta v bližini gradbišča nove policijske postaje danes eksplodirali dve bombi. Poseben antiteroristični oddelek grške policije preiskuje eksplozijo. Na dveh velikih kanistrih plina je bil nameščen časovni mehanizem, ki je sprožil bombo. Pred eksplozijo je neznana oseba poklicala policijo, ki je področje zaprla.

Grški mediji so poročali, da naj bi odgovornost za današnjo ekslozijo prevzela ena izmed anarhističnih skupin pod imenom Conspiracy Nuclei of Fire: Athens and Thessaloniki. Grška policija je sporočila, da je skupina manj znana, grožno z napadi pa jemljejo resno. Skupina je v preteklosti že izvedla podobne napade.

Že nekaj mesecev se grške oblasti soočajo z valom nasilja. Večina napadov, ki jih po Grčiji izvajajo levičarske skupine, je usmerjenih na policijo, banke in medije. Nasilje in protesti so izbruhnili v okrožju Eksarhija, kjer je decembra lansko leto policist ubil 15-letnika. Med izgredi je bilo po vsej državi uničenih in oplenjenih več sto trgovin.

Grška vlada navkljub vedno novim bombnim napadom poudarja, da se je nasilje po aretaciji vidnih članov teroristične skupine 17 November po bombnih napadih leta 2002 zmanjšalo.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

izbruh@gmail.com
20. 05. 2009 08.58
Naj raje doma stvari poštimajo, namesto da Makedonce zezajo zaradi imena...
manco-capac
19. 05. 2009 20.56
Vidi Grke, v Kranju ena, v Solunu(!) pa kar dve...