Tujina

V Iraku krvav dan

Bagdad, 25. 06. 2007 14.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
2

V dveh ločenih napadih na iraške sile z avtomobili bombami je bilo v Iraku ubitih najmanj 23 ljudi.

V polnem preddverju hotela Mansur v Bagdadu se je razstrelil samomorilski napadalec in pri tem ubil najmanj sedem ljudi, 12 pa ranil. Med mrtvimi je bilo šest plemenskih vodij, ki so nasprotovale teroristični organizaciji Al Kaida. Ta napad predstavlja enega izmed štirih ločenih napadov po celotnem območju Iraka, v katerih je danes vsega skupaj umrlo 40 oseb.

Napadi na policiste

V dveh napadih na iraške policijske sile z avtomobili bombami je tako bilo v Iraku ubitih najmanj 23 ljudi, večinoma policistov.
V dveh napadih na iraške policijske sile z avtomobili bombami je tako bilo v Iraku ubitih najmanj 23 ljudi, večinoma policistov. FOTO: Reuters

V dveh napadih na iraške policijske sile z avtomobili bombami je tako bilo v Iraku ubitih najmanj 23 ljudi, večinoma policistov. 15 ljudi, večinoma policistov in zapornikov, pa je umrlo v eksploziji, ki jo je povzročil samomorilski napadalec, ki je s cisterno, polno eksploziva, skušal zapeljati v sedež policije v mestu Bajdži na severu države. Ker mu ni uspelo priti mimo varnostnikov, se je razstrelil na vhodu v sedež. Kakih 50 ljudi, večinoma civilistov, je bilo ranjenih.

Napad se je zgodil le tri ure po tistem v kraju Hila južno od Bagdada, kjer je samomorilski napadalec napadel policijske nabornike pred policijsko akademijo. Pri tem napadu je umrlo osem ljudi, ranjenih jih je bilo več kot deset.

Do napadov prihaja dan potem, ko je sodišče v Bagdadu v nedeljo zaradi genocida nad Kurdi leta 1988 na smrt z obešanjem obsodilo Alija Hasana al Madžida, ki je bolj znan pod imenom "Kemični Ali". Poleg njega sta bila na smrt zaradi poboja več kot 182.000 Kurdov na severu Iraka obsojena še dva obtoženca, medtem ko sta bila dva obsojena na dosmrtno ječo, enega pa so zaradi pomanjkanja dokazov izpustili.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

civitasstain@gmail.com
25. 06. 2007 22.51
To je res, ampak razsreljujejo in uničujejo pa državo islamski skrajneži. Tu se gre za versko prevladovanje. To pa nimajo Amerikanci nobene krivde.
Poirot
25. 06. 2007 17.16
to pa je ameriška demokracija v iraku ja...dobro so zakuhali golaž