Tujina

V Bejrutu ubit novinar

Bejrut, 02. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

V libanonski prestolnici je eksplodiral avtomobil bomba, pri čemer je bil ubit ugledni libanonski novinar, znan po svojih protisirskih stališčih.

Avtomobil je eksplodiral v trenutku, ko je Kasir vžgal motor (Foto: Reuters)
Avtomobil je eksplodiral v trenutku, ko je Kasir vžgal motor (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

45-letni Samir Kasir je bil kolumnist vodilnega časopisa An Nahar, ki pogosto objavlja kritike na račun Sirije in libanonske vlade. Do eksplozije je prišlo v krščanskem delu libanonske prestolnice v trenutku, ko je Kasir vžgal motor. Novinar je takoj umrl, so potrdili predstavniki varnostnih sil.

Eden od opozicijskih kandidatov na libanonskih  parlamentarnih volitvah Michel Aoun je novinarsko konferenco ob prihajajočem drugem krogu volitev, ki bo potekal v nedeljo v osrednjem delu države, začel z minuto molka v spomin na novinarja. Kasirja je označil za "enega velikih novinarjev, ki ni nikoli okleval niti ga ni bilo strah resnice in braniti Libanona".

Posledice eksplozije v krščanski četrti Bejruta (Foto: Reuters)
Posledice eksplozije v krščanski četrti Bejruta (Foto: Reuters) FOTO: Reuters/STA
Libanonska opozicija je prosirskega predsednika Emila Lahouda pozvala k odstopu.

Libanonski predsednik Emil Lahud je ostro obsodil današnji atentat na libanonskega novinarja Kasirja. "Danes je Libanon udarila zlobna roka," je dejal Lahud. Protisirske skupine v Libanonu pa so za napad obtožile Damask in njegove libanonske zaveznike, torej tudi predsednika Lahuda, ki velja za privrženca sirskega vpliva v Libanonu.

SORODNI ČLANKI