Tujina

Šešelj: Đinđićev morilec kot Princip

Beograd, 23. 05. 2008 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Šešelj morilca srbskega premiera Đinđića vidi kot narodnega heroja in nedolžno osebo. Primerja ga z Gavrilom Principom.

Haaški obtoženec in vodja Srbske radikalne stranke Vojislav Šešelj je Zvezdana Jovanovića, morilca srbskega premiera Zorana Đinđića, označil za izredno pomembnega v srbski zgodovini in njegovo dejanje izenačil s podvigom Gavrila Principa, ki je izvedel atentat na avstrijskega prestolonaslednika Franca Ferdinanda.

Šešelj se na haaškem sodišču predstavlja kot predsednik stranke, ki je v procesu sestavljanja nove srbske vlade.
Šešelj se na haaškem sodišču predstavlja kot predsednik stranke, ki je v procesu sestavljanja nove srbske vlade. FOTO: Reuters

"Verjamem, da je Zvezdan Jovanović po krivem obtožen,“ je dejal Šešelj, ki se na haaškem sodišču od nedavnega predstavlja kot predsednik stranke, ki trenutno oblikuje srbsko vlado.

Prvostopenjsko sodišče je Jovanovića, znanega pod vzdevkom Zmija, zaradi umora obsodilo na 40 let zapora, prav tolikšno kazen pa je dobil tudi Milorad Ulemek - Legija, ki naj bi antentat načrtoval.

Koštunica bi po mnenju mnogih moral tudi javno obsoditi Šešljeve besede.
Koštunica bi po mnenju mnogih moral tudi javno obsoditi Šešljeve besede. FOTO: Reuters

Srbska vlada je obsodila Šešljeve besede, takšna odločitev pa je bila enoglasna, saj so za njo glasovali tudi ministri Demokratske stranke Srbije (DSS) in premier odhajajoče vlade Vojislav Koštunica.

Vendar pa Koštunica ni javno obsodil Šešljevih besed, hkrati pa se nadaljujejo pogovori o oblikovanju skupne vlade med njegovo in Šešljevo stranko.

Tako je obrambni minister in podpredsednik DS Dragan Šutanovac Koštunico pozval, naj javno pove, ali tudi sam meni, da je Jovanović heroj in ali bo Bulevar Zorana Đinđića preimenoval v Bulevar Ratka Mladića.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tinna11
11. 11. 2010 22.59
ŠEŠELJ VOJO:) DE SI ISTORIJO
Uporabnik52335
24. 05. 2008 10.54
"Šešelj se na haaškem sodišču predstavlja kot predsednik stranke, ki je v procesu sestavljanja nove srbske vlade." Predstavlja? Saj je predsednik SRS. Se ne rabi nič predstavljat. Na zadnjih volitvah je bil izbran kot predsednik Srbske radikalne stranke!
DarthRevan
24. 05. 2008 10.47
Jao jao...dajte se dobit na pir pa se tam pomenite kot moški. Morda pa ugotovite da imate vsi radi lepe ženske in obre avtomobile pa celo zakopljete bojno sekiro.
og_bobycar@hotmail.com
23. 05. 2008 18.32
Bol bit 20 let "za" evropo kot ene kenje ka neznajo odbrant svojega ozemlja... Šokci vas ownajo oj moh boh
Eastman
23. 05. 2008 17.06
pampkin in zvezdas! Zakaj pa potem živita tukaj in če ne bi znali drugega bi bili zdaj tak kjer je Srbija - brez dela ozemlja in 20 let za ostalo Evropo.
zvezdas
23. 05. 2008 16.34
Šešelj ma čist prav, skoda ko so dal LEGIJO pa ZVEZDANA v zapor, nicamo še take. Upam da se bo še kir najdo pa ubiu Tadiča. ko ta ma čist ameriško politiko. Njega tud dol ;) pampkin: čist prav maš, sej druzga neznajo, ko pa samomor
pampkin
23. 05. 2008 15.51
Vi delate pa samomore:)
step_by_step
23. 05. 2008 15.36
te srbi bi itak sam moril,vojskovali,..... SRBIJA KO NOKIA.