Tujina

Raul: Fidel dobro okreva

Havana, 18. 08. 2006 11.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
0

V prvem intervjuju od začasnega prevzema oblasti je Raul Castro zatrdil, da njegov brat Fidel dobro okreva.

Castro naj bi po operaciji dobro okreval, Kubanci in svetovna javnost pa so ga prvič po operaciji lahko videli v začetku tedna.
Castro naj bi po operaciji dobro okreval, Kubanci in svetovna javnost pa so ga prvič po operaciji lahko videli v začetku tedna. FOTO: Reuters

Kubanski predsednik je po besedah Raula Castra po operaciji na črevesju na poti napredujočega okrevanja. V intervjuju za kubanski časopis Granma se je Fidelov mlajši brat zahvalil tudi zdravnikom, ki so profesionalno in z veliko ljubezni poskrbeli za predsednika, kar naj bi vplivalo na spodbuden napredek v zdravstvenem stanju Fidela Castra.

Kubanske oblasti so 31. julija sporočile, da so morali operirati predsednika zaradi krvavitev črevesja, oblast pa je začasno prevzel Raul Castro. Ne Fidel ne Raul se v javnosti nista pojavila skoraj dva tedna, kar je sprožilo številna ugibanja o zdravju predsednika in o tem, kdo ima oblast v državi. 13. avgusta je Raul spregovoril na državni televiziji, dan pozneje pa so svet obkrožili posnetki Fidela v bolniški postelji.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.