Tujina

Račanovo stanje se izboljšuje

Zagreb, 05. 04. 2007 12.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po včerajšnjem poslabšanju se stanje Ivice Račana izboljšuje, so sporočili iz stranke.

Ivica Račan se danes počuti bolje
Ivica Račan se danes počuti bolje FOTO: Reuters

Zdravstveno stanje Ivice Račana, predsednika največje hrvaške opozicijske Socialdemokratske stranke (SDP) se izboljšuje, so danes sporočili iz SDP.

Po včerajšnjem poslabšanju, ko so tekom dneva preiskave pokazale, da ima Račan nove metastaze na možganih ter so ga poslali na intenzivno zdravljenje, se danes že počuti bolje.

Račan se je po diagnozi raka pred enim mesecem umaknil iz politike in javnega življenja. Vodenje SDP pa je prevzela Račanova namestnica Željka Antunović. Zdravniki v Münchnu so Račanu sredi februarja odstranili metastaze v desni rami, potem ko so mu zaradi primarnega tumorja na uretru odstranili levo ledvico, ureter in limfne vozličke.

Konec marca, po Račanovi vrnitvi z operacije raka v Müchenu, so mu v zagrebškem kliničnem centru odkrili metastaze na možganih, zaradi česar so mu opravili obsevanje z gama žarki, ki naj bi uničilo elemente tumorja. Dan kasneje je Račan prestal tudi operacijo hematoma na desni rami.

Stranka bo javnost sproti obveščala o Račanovem stanju, so še sporočili iz SDP.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.