Tujina

Račan na poti v Nemčijo

Zagreb, 02. 02. 2007 15.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednika hrvaške Socialdemokratske stranke Ivico Račana, ki ima tumor, bodo operirali v Münchnu.

V hrvaški Socialdemokratski stranki (SDP) so potrdili, da bodo njenega predsednika Ivico Račana operirali zdravniki v mestni kliniki v Münchnu. Dodali so, da so operacijo v tujini predlagali hrvaški zdravniki, čeprav se je Račan želel zdraviti na Hrvaškem. V SDP so poudarili, da bo stroške zdravljenja plačala družina Račan.

Račan je še dejal, da je prepričan, da njegovo trenutno stanje ne bo ogrozilo stabilnosti same stranke
Račan je še dejal, da je prepričan, da njegovo trenutno stanje ne bo ogrozilo stabilnosti same stranke FOTO: Reuters
Gleda na operacijo se bom odločil, ali se bom vrnil ali pa bom dokončno zapustil politiko," je še dejal 63-letni Račan, ki je izrazil optimizem glede zdravljenja in okrevanja. Vodstvo v SDP je prevzela Račanova namestnica Željka Antunović, ki je povedala, da SDP normalno deluje in da v stranki ni nobenega izrednega stanja. Račan je še dejal, da je prepričan, da njegovo trenutno stanje ne bo ogrozilo stabilnosti same stranke. "Vse informacije, ki jih imam govorijo v pride temu, da je stranka stabilna", je še dejal Račan.

Nemški zdravniki bodo tako pred zelo zahtevno operacijo opravili tudi biopsijo "agresivnega atipičnega tumorja". Hrvaški mediji navajajo, da "atipičen tumor" pomeni, da ni mogoče natančno povedati, za katero vrsto raka gre - kosti, hrustanca, mehkega tkiva ali krvnih žil. Poleg tega še ni jasno, ali gre za tumor, ki je lokaliziran in se je razvil v rami, ali gre morda za metastaze pljučnega ali katerega drugega raka. Operacije raka lokalnega obsega uspešno opravljajo tudi na Hrvaškem.

Račan je v sredo sporočil, da so zdravniki v Münchnu potrdili tumor v desni rami. Kot je ob tem dodal, se umika iz politike in javnega življenja, dokler ne bodo znano, ali bo operacija uspešna. Kot je pojasnil Račan, ima že dva meseca bolečine v rami, zdravniki pa so sprva domnevali, da naj bi šlo za "zmrznjeno ramo", ko je gibljivost zelo omejena. Pred slabim mesecem pa so se pojavile tudi govorice, da bo moral Račan na operacijo zaradi poškodbe, ki jo je dobil na tenisu, ki ga Račan sicer redno igra.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

piko2263
03. 02. 2007 09.43
Purgerji ne vrjamejo v svoje zdravnike. Najprej Tuđman zdaj pa še Račan. Sramota!!