Tujina

Putinova neslana šala

Moskva, 23. 10. 2006 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ruski predsednik Putin se je po tiskovni konferenci pošalil na račun možatosti izraelskega predsednika Kacava.

Vladimir Putin se je na račun izraelskega predsednika pošalil
Vladimir Putin se je na račun izraelskega predsednika pošalil FOTO: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin se je po tiskovni konferenci z izraelskim premierjem Ehudom Olmertom pošalil na račun svojega izraelskega kolega Mošeta Kacava. Putin, ki ga je zatožil nek ruski novinar, naj bi izustil, da je Kacav, ki je osumljen spolnega nadlegovanja več uslužbenk, »zelo mogočen mož«, ki je s posilstvi »vse presenetil,« in da mu zaradi tega »vsi zavidajo«.

Predstavnik Kremlina Dmitri Peskov je po škandalčku povedal, da se je Putin res pošalil in da mu je žal, da so njegove besede prišle v javnost. »Menim, da se je s prevodom izgubil pomen šale. Putin namreč ne odobrava posilstev,« je še dodal Peskov.

Moše Kacav naj bi spolno nadlegoval svoje uslužbenke
Moše Kacav naj bi spolno nadlegoval svoje uslužbenke FOTO: Reuters

Putin je ob koncu tiskovne konference o krizi v Iranu, ko so voditelji že zapuščali svoje sedeže, rekel, naj pozdravijo svojega predsednika. Čeprav so v tistem trenutku izklopili mikrofone, je novinar Andrei Kolesnikov slišal nadaljevanje pogovora. »Kakšen mogočen mož. Posilil je deset žensk. Tega od njega ne bi pričakoval. Vse je presenetil in vsi mu zavidamo,« naj bi afero izraelskega predsednika komentiral Putin. Putinovi šali naj bi nato sledil glasen smeh ostalih delegatov.

Moše Kacav, ki kljub številnim pozivom ni odstopil, obtožbe še vedno zanika, izraelska policija pa pravi, da imajo proti 60-letnemu predsedniku dovolj dokazov za sestavo obtožnice.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vegos
24. 10. 2006 16.53
Malo bom spet težil. Kremlin = Kremelj