Tujina

Vedno več potresov

Teheran/Ushuaia, 17. 01. 2010 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko je v torek Haiti prizadel uničujoč potres, v soboto pa ga je stresel še močan popotresni sunek, so se tla stresla tudi v Iranu in Argentini. Večje škode na srečo ni bilo.

(simbolična slika)
(simbolična slika) FOTO: POP TV

V potresih, ki sta včeraj stresla jugozahodni Iran, je bilo poškodovanih 150 hiš, so sporočile oblasti. Potresa z močjo 4,9 in 4,1 sta bila v bližini mesta Andimesk v provinci Kuzestan. Ameriški geološki center je najprej poročal, da je bila moč potresa 5,0 stopnje po Richterju.

Jugozahodni Iran je sicer dom številnih naftnih ploščadi, vendar o kakršni koli škodi na rafinerijah ne poročajo.

Potres pa so danes čutili tudi na južni obali Argentine. Po poročanju ameriškega geološkega centra je bil epicenter potresa, ki je imel moč 6,3 stopnje po Richterju, 354 kilometrov jugovzhodno od mesta Ushuaia in je bil 21 kilometrov pod zemljo. Poročil o škodi in poškodovanih ni, prav tako tudi niso izdali nobenega opozorila pred cunamiji.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

paulo19
18. 01. 2010 17.26
ssedonj1 hvala za popravek glede mlečne ceste. se lahko vsakemu zgodi. mislo sm pač naše osončje, ne pa mlečno cesto. glede voseljo pa je to, da sm nadeo primer za vsa sonca oziroma zvezede v vesoljo, saj imajo vse enak začetek kot tudi konec
Ramzess
18. 01. 2010 14.53
Ales2="In kaj imajo tukaj tektonika in potresi veze z kakim onesnaževanjem in globalnim segrevanjem" Smešni ste eni s takimi izjavami, a preden boste dojeli povezave, bo za vas že prepozno. Od znanja, pravega znanja, je odvisno tudi preživetje. Che_Guevara="potresi se dajo napovedat ! Ko je človek napovedal potres v Italiji so ga zaprli, nato se je izkazalo, da je imel prav. Govorim o zadnjem potresu v Aquilliniji" Da se napovedati, odvisno je le kako se napoved tolmači in razume, pomankanje znanje ima za posledico optoževanje in zapiranje nedolžnih, kot v omenjenem primeru. Napovedan je bil tudi Haitski potres, le da ne vemo v kakšnem kontekstu, ker se preveč posplošuje, je težko vedeti kako in kaj. MrRudi333, deloma imaš prav, deloma pa že malo pretiravaš, kakšni bogovi neki. Kaplanos="Bomo vidl kaj bo,.... Sam to je čist normalen proces narave,..." ...na katerega pa ima človek katatrofalen vpliv, pa še vedno ne dojame lastne odgovornosti, skozi zakon Kar seješ, to žanješ. Razen maloštevilnih izjem. MrRudi333="Ker sem tak fanatik,pa vam še sporočam.: Dve stvari nam sosedi sporočajo: a)Rešite vaše domove b)Bodite vstrajni in pogumni - nekako tako Komentar:zgodilo se im je enako pred cca 52?milioni let. Planet :Mars V 90 dneh je 90% prebivalcev umrlo Danes so vsi vegetarijanci,prakticirajo duhovnost,0,2% ih je prejšnje populacije,torej 2 000 000 ,pod zemljo." To ni fanatizem, to je resnica, o kateri priveduje veliko otrok zadnjih nekaj generacij (indigo, kristalni, mavrični), starejše generacije ne poznajo tega, ker ji je bilo zatajeno, resnična zgodovina človeštva, planeta Zemlja in našega osončja. Katastrofalno je znanje, pridobljeno v šoli, pa večina še vedno ni tega spoznala. Kako naj človek (večina) spozna in razume prihodnost človeštva in planeta, če niti preteklosti ne pozna, kako naj kaj ve v kakšnem obdobju smo, zakaj gre itd.
MrRudi333
17. 01. 2010 20.28
Kakšni bodo ljudje v poslednjih dneh 3 1 Tole pa vedi, da bodo v poslednjih dneh nastopili hudi časi. 2 Ljudje bodo namreč samoljubni, lakomni, bahavi, prevzetni, preklinjevalci, neposlušni staršem, nehvaležni in nesveti, 3 brez srca, nespravljivi, obrekljivi, brez samoobvladovanja, divji, brez ljubezni do dobrega, 4 izdajalski, predrzni, napihnjeni. Raje bodo imeli naslade kakor Boga, 5 držali se bodo zunanje oblike pobožnosti, zanikali pa njeno moč. Tudi teh se izogiblji. 6 Mednje namreč spadajo tisti, ki se vrivajo po hišah in lovijo z grehi obložene ženske, take, ki jih ženejo vsakovrstna poželenja 7 in se vedno učijo, pa ne morejo nikoli priti do spoznanja resnice. 8 Kakor sta se Janes in Jambrés uprla Mojzesu, tako se tudi ti upirajo resnici. Njihov um je pokvarjen in njihova vera nezanesljiva. 9 Toda daleč ne bodo prišli, kajti vsem bo postala očitna njihova neumnost, kakor je postala očitna tudi neumnost onih dveh. P.S.:Tole je bilo objavljeno in naj bi bil tekst iz Stare ali Nove Zaveze.A ve kdo kaj o tem tekstu?
HarisPilton
17. 01. 2010 20.26
MrRudi333 Keri sosedi pa? Italjani al Avstrijci, mogoče Madžari. Sam ne mi rečt, da za vsem tem stojijo Hrvati? Tvegaš veliko? Stari dej si ga mal na izi vzem, ker te bo pobral, še preden pridejo sosedi.
MrRudi333
17. 01. 2010 20.13
Ker sem tak fanatik,pa vam še sporočam.: Dve stvari nam sosedi sporočajo: a)Rešite vaše domove b)Bodite vstrajni in pogumni - nekako tako Komentar:zgodilo se im je enako pred cca 52?milioni let. Planet :Mars V 90 dneh je 90% prebivalcev umrlo Danes so vsi vegetarijanci,prakticirajo duhovnost,0,2% ih je prejšnje populacije,torej 2 000 000 ,pod zemljo. P.S.sporočilo so nam poslali z namenom da se rešimo in ne delamo napake kot so oni. Čeprav so bili precej bolj napredni kot mi danes,niso mogli narediti nič,bilo je prepozno.Enako so se obnašali kot mi danes in jim je žal. P.S2:Vem da sem za ene za odstrel.Tvegam veliko,pa kaj.Vsaj če pride konec,me nebo sram da nisem nič naredil.Vi pa do takrat boste priče Narave ki je ŽIVA! ego JE SAMO OVIRA. Love & Peace vsem.
HarisPilton
17. 01. 2010 20.13
Rudi333 dej raj mal Discovery channel kdaj prešalti, s temi bučami so filal folk v srednjem veku. Danes za marsikatero versko klobasarijo obstaja znanstvena razlaga, pa še ne spregledate.
skristian
17. 01. 2010 20.10
@champion, ti si malo preveč domišljaš. Ko bo sonce ugasnilo, bo konec našega osončja, in ne mlečne ceste, kaj šele vesolja. Glede našega konca, pa bojazni zaradi trka kometa, vsaj v bližnji prihodnosti, ni. Kar se pa tiče razširitve sonca pa imamo še preveč časa. Edino, če si ga sami naredimo (konec).
Love2XLR8
17. 01. 2010 19.53
champion, odlična razlaga, moti me le to, da kljub temu da si razgleda potrebuješ namišljenega prijatelja. :) lp
uglytruth
17. 01. 2010 19.50
2012 FILM PJEBI DRAGI PUSTE PRI MIRU KER JE SAMO FILM!
Srbenda
17. 01. 2010 19.44
glej ga zlomka, stresla se tla v Venezueli, sedaj pa se v Iranu. da nimajo Ameri tu kaj prste vmes...hmmm.. Sateliti,tehnika...je cudo...
paulo19
17. 01. 2010 19.15
MrRudi333 TI SI FANATIK potresi, suše, nevihte itd so vse posledica nihanj Zemlje. Zemlja skos spreminja elipsko po kateri kroži in zato prehajamo iz ene ledene dobe v drugo, trenutno se Zemlja segrevle, ker pač "gremo iz ledene dobe". Potresi in vulkani so posledica notranjih dejavnikom in litosferskih plošč, ki niso nikoli primiru. ko te trčijo pride do potresa. vulkani nastanejo tam kjer so razpoke in lahko pride do izbruga. nevihte nastajajo zaradi kopičenja vodne pare in različni mas zraka(topli/hladni). pol še ma vpliv na vse to Sonce in smo tam. vse to se dogaja po enem in istem princimu že na miljone let in nima pri tem nič bog, alah ali nekdo čisto tretji; da ne bo pomote sem veren kristjan vendar ne verjame, da je za to odgovoren bog. kdaj bo konec Zemlje je tak vprašanje časa. ali bo prišlo do kake naravne katastrofe, vojne ali pa se bo čez miljone let Sonce tako razširilo, da bo celo mlečno cesto pogoltnilo in ko nebo ničesar več bo počilo. nastanek in konec vsakega sonca v vesolju.
saigon
17. 01. 2010 19.14
pole shift is coming
AC_1
17. 01. 2010 19.04
pink_panter
17. 01. 2010 19.01
Patkooo maš čiz prav :/
Patkooo
17. 01. 2010 18.56
Narava se nam maščuje ... !
gavran
17. 01. 2010 18.39
MrRudi333 Ma pslušaj, to mi zveni tako kot bi govorile jehove priče. Poišči drugo spletno stran za mlatenje prazne slame in pumpanje ljudi. Zadnjič so bili eni pri meni in začeli nakladat o katastrofi pa kako nam je slabo itd pa sem takoj vedel s katerega planeta so. Čist podobna tema kot jo uporabljaš ti.
firemanmiha
17. 01. 2010 18.31
MrRudi333 kupi si čoln in pj na triglav
MrRudi333
17. 01. 2010 18.30
Vsi se bomo morali naravnati na dobro ali bi konec!Začnite zdaj !Rezultati bi bili takojšnji !Dajte,vsaj zaradi otrok.
šimuni?legenda
17. 01. 2010 18.27
dejta nehat že enkrat o tem 2012 ti potresi in use skup nema nobene veze orkani nevihte poplave požari in potresi so na zemlji že miljone let in blu je že ogromno rušilnih potresov in še ogromno jih bo
MrRudi333
17. 01. 2010 18.20
Zdaj vam razložim princip delovanja potresov,neviht,suš,poplav.Pravljica v vaših očeh,pa vendar,mogoče bo nekdo razumel,sprejel.Zame je to resnica ki sem jo predkratkim zvedel in je podana človeštvu. V vesolju je 3/4 celotne energije duhovnega značaja.1/4 je energija v tej,nam fascinantni obliki.Vem tudi da je popolni red v vesolju,v katerem smo seveda mi.Obstajajo bitja kot so angeli,nešteto drugih ki imajo različne naloge.So v drugih dimenzijah in svetovih,vendar je vse povezano.Mi ne uporabljamo možnost in Modrost,sposobnost da se povežemo v te svetove,njim je to normalno lahko. Med temi Bitji so tudi Bogovi ki so nam dodeljeni in nam služijo.Služijo na način da naredijo tisto kar mi želimo.Ker nazven pošiljamo neljubeča sporočila,v času vojn,klanja živali,mučenja živali,lovljenja rib in vsega živega,mečemo atomske bombe,strupe in detergente v vode,smo negativni,s tem izjavljamo da rabimo poduk.TO JE KLJUČ. Vem od kod izhaja ta resnica in je tudi logična,vem da je resnična,kakor ljudje hodimo po žerjavici.Znanstveniki ne znajo razložiti,vandar ljudje brez posledic hodijo po ognju.Gdo smo mi da nam Bogovi celo služijo?Ja,po vseh religijah,Božji Otroci!!!Razumete?