Tujina

Potres v Christchurchu zahteval žrtev

Christchurch, 14. 06. 2011 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tla v drugem največjem novozelandskem mestu so se po februarskem rušilnem potresu znova tresla in znova so zabeležili smrtno žrtev. V domu za upokojence je umrl starejši moški.

Zadnji močnejši potresni sunki, ki so v ponedeljek znova dodobra pretresli novozelandsko mesto Christchurch, so zahtevali najmanj eno smrtno žrtev, so sporočile tamkajšnje oblasti. Gre za starejšega moškega, ki je bival v domu za upokojence.

Christchurch, ki ga je razdejal februarski potres, je doživel nov udarec.
Christchurch, ki ga je razdejal februarski potres, je doživel nov udarec. FOTO: Reuters

Christchurch, ki sta ga septembra lani in februarja letos prizadela že dva močna potresa, je v ponedeljek znova stresel niz potresnih sunkov. Najmočnejši je imel magnitudo 6, že pred tem pa so to drugo največje mesto v državi stresli sunek z jakostjo 5,5 in dva šibkejša potresa.

Ranjenih je bilo več kot 45 ljudi, v središču mesta pa se je porušila stavba. Brez elektrike je mrzlo zimsko noč preživelo več kot 20.000 gospodinjstev, medtem pa je ponoči območje stresel še sunek z magnitudo 4,7. "Bila je zelo težka noč za mesto," je za novozelandski radio dejal župan Christchurcha Bob Parker.

Mesto si sicer še vedno ni opomoglo od silovitega februarskega potresa z jakostjo 6,3, ki je povzročil veliko škodo in zahteval 181 življenj. Velika škoda je nastala tudi zaradi posledic septembrskega potresa z magnitudo 7,0, ki sicer ni zahteval žrtev, a je dodobra razmajal starejše stavbe.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Delfinka86
14. 06. 2011 11.54
Preden kaj napišete, se pozanimajte. Vzrok smrti starejšega gospoda ni bil potres ampak bolezen. Potres je imel magnitudo 6,3 in ne 6,0 kot navajate vi. Epicenter je bil v neposredni bližini februarskega potresa. V novozelandskih medijih omenjajo tudi, da sta potresa zelo podobna, ta je bil le krajši in na srečo ni terjal smrtnih žrtev.
Delfinka86
14. 06. 2011 11.48
Preden kaj napišete, se pozanimajte. Vzrok smrti starejšega gospoda ni bil potres. Ravno tako pa je bila magnituda potresa 6,3 in ne 6,0. Novozelandski viri omejajo, da je bil potres enak februarskemu, le trajal je manj časa. Poškodoval pa je iste predele mesta.
Ramzess
14. 06. 2011 11.15
Za smrt starca je bil kriv potres, ...hja, kajneda, ker je pač bil navzoč.