Tujina

Po ameriški zvezni državi Teksas pustošil tornado

Dallas, 21. 10. 2019 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
L.Š. / STA
Komentarji
5

Severni del mesta Dallas v ameriški zvezni državi Teksas je v nedeljo zvečer opustošil tornado. Na številnih stavbah je povzročil veliko škodo, več deset tisoč gospodinjstev je ostalo brez elektrike, leti na bližnjih letališčih pa so odpovedani, poročajo tamkajšnji mediji.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Opustošenje tornada
    01:32
    Iz 24UR: Opustošenje tornada
  • Sever Dallasa opustošil tornado
    00:20
    Sever Dallasa opustošil tornado

Na severu Dallasa je tornado čez noč pustil za seboj pravo razdejanje, poškodovanih je več stavb, vključno z domovi, šolami in daljnovodi.

Pred nevihto so se oglasile sirene, ki so prebivalce opozarjale na tornado. Twitter so kasneje preplavili posnetki tornada, ki se je premikal po gosto poseljenem območju. Številne so bile tudi slike obsežne škode, ki jo je povzročil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Glede na navedbe mestnih oblasti, v neurju, ki so ga spremljale strele in toča v velikosti žogic za golf, ni bilo niti smrtnih žrtev niti poškodovanih. Policija sicer v nekaterih soseskah hodi od vrat do vrat, saj so se na družbenih omrežjih pojavila nepotrjena poročila, da so v nekaterih poškodovanih stavbah ujeti ljudje. Župan mesta Dallas Eric Johnson je dejal, da se mesto pripravlja na odprtje posebnega centra za ljudi, ki bodo potrebovali zatočišče, in dodal, da bodo na terenu prisotni tudi predstavniki Rdečega križa.

Škodo, ki jo je povzročilo divjanje tornada, oblasti še ocenjujejo, na spletni strani poroča New York Times.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tiskovni predstavnik teksaške elektroenergetske družbe Oncor je za Newsweek povedal, da je brez elektrike ostalo skoraj 150.000 ljudi, od tega 100.000 samo na območju Dallasa in bližnjih okrožij. Kot je še sporočil, pa zaenkrat ne morejo potrditi dokončnega števila polomljenih daljnovodov. Lokalne prebivalce so opozorili, naj se jim ne približujejo. V primeru, če bodo videli iskre iz pretrganih žic, pa naj o tem takoj obvestijo policijo.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ciymbalta
22. 10. 2019 19.03
-2
flojdi
22. 10. 2019 16.51
-2
. kako pa kaj "cvrčanje" ? ( že pred par leti me je sredi zime zmotila hoja nekje. pa kje so čmrlji ali čebele v tem letnem času. E ..Cvrči Elekrtični štrik"" ! Vsako leto. / kaj moram prijavit? kaj ne vidijo " sami ? da jim Puša" ?
flojdi
22. 10. 2019 16.41
-2
..kako neki so vsi naši predniki komot preŽiveli brez lehtrike. čudno , ane
Ramzess
22. 10. 2019 16.31
"V primeru, če bodo videli iskre iz pretrganih žic, pa naj o tem takoj obvestijo policijo." Le zakaj, če bi omrežje moralo biti izklopljeno, kot se pričakuje.
Brezvezno
21. 10. 2019 17.44
+12
saj ne rabim vasih blokad videa, imam se drugje da pogledam na meni ne boste sluzl