Svet

Nov stražar v Ivančni Gorici

Ivančna Gorica, 26. 09. 2023 19.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Aleksander Pozvek
Komentarji
2

"Dovolj kriminala," so rekli domačini v Ivančni Gorici in ustanovili vaške straže. Brez uniform in orožja stražijo oziroma opazujejo objekte, ki so bili tarča napadov. Skozi Ivančno Gorico se je sprehodil Aleksander Pozvek, ki je pri domačinih preverjal, kako varne se počutijo. Srečal pa se je tudi z vodjo vaških stražarjev, Darkom Perkom.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

IKOSS
27. 09. 2023 08.59
Že v običajnem vsakdanu se oseba lahko znajde v situaciji, kjer je postavljena v konfliktno situacijo. V primeru usmerjenega delovanja, kot ga izvajajo osebe iz prispevka, je možnost za to še večja. Zaradi tega ni posebej preudarno, da ob tem ne posedujejo sredstev s pomočjo katerih bi se posameznik lahko ob napadu kar čim učinkpviteje branil.
Harpuna
26. 09. 2023 19.42
+1
Tole je zgledalo kot neki posmeh novinarja tem ljudem,ki morajo sami varovati svoj kraj in lastnino,ker s policijo ni nič,ker morajo po navodilih Pokljukarja biti prevozniki ilegalcev v državo, na naše stroške in nimajo časa za naše ljudi.Tako,da vse pohvale tem vaškim stražam.