Tujina

Našli krivce za požar?

Los Angeles, 14. 12. 2007 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kalifornijski policisti so pet moških obtožili, da so novembra zanetili požar v Malibuju.

Malibujski policisti so izsledili in obtožili pet moških, ki naj bi se zadrževali v votlini, kjer se je začel novembrski požar v Malibuju, ki je uničil več kot 50 domov.

Malomarnost petih moških naj bi bila kriva za novembrske požare.
Malomarnost petih moških naj bi bila kriva za novembrske požare. FOTO: Reuters

Obtoženi so 22-letni Brian Allen Anderson, 23-letni William Thomas Coppock, 27-letni Brian David Franks, 18-letni Eric Matthew Ullman, in 19-letni Dean Allen Lavorante.

Vseh pet moških je iz področja Los Angelesa, bremenijo pa jih obtožbe malomarne povzročitve požara s povzročitvami hudih telesnih poškodb, kar vsakemu od njih lahko prinese dve do štiri leta zaporne kazni.

Zaradi požara, ki je novembra izbruhnil v kalifornijskem Malibuju in uničil 49 hiš, 27 pa poškodoval, so evakuirali več kot 10.000 ljudi. Uničenih je bilo 1.910 hektarjev zemlje.

Lee Baca, šerif iz Los Angelesa, je ob tem povedal: "Odrasli smo vedno učili otroke, naj se bojijo ognja. V tem primeru pa so prav odrasli in njihova nepazljivost krivi za katastrofo!“

Po podatkih policije naj bi bila omenjena votlina popularno zbirališče in prostor za zabave. Način, kako so moški zanetili požar, ni znan, dovolj pa je že to, da osumljenci ognja niso poskušali pogasiti ali vsaj posvariti prebivalce.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prvo Bore
16. 12. 2007 08.21
Vau ! Kar z imeni so jih napisal !! To pa je že velika demokracija, ker so samo osumljeni, zaradi požara. Mogoče, pa je vprašanje, da je Avstrijec v napoto in mu mečejo polena pod noge, pardon ogenj.