Tujina

Najboljši kampi v Evropi

Ljubljana, 04. 05. 2010 16.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Moškisvet.com
Komentarji
4

Izdajatelji turističnega vodiča The Cool Camping Europe so izbrali najboljše destinacije za ljubitelje narave, šotorov ter kampiranja v Evropi. Ena od njih se nahaja v Sloveniji.

CAMPSPIRIT, Nizozemska
CAMPSPIRIT, Nizozemska FOTO: arhiv proizvajalca

Ko se ljudje odpravljajo na dopust, imajo različne želje. Hoteli, apartmaji, a pravi ljubitelji narave in adrenalinskih počitnic najraje izberejo šotor. Navsezadnje šotor ponuja določeno svobodo. Če obiskovalcu nek kamp ni všeč, preprosto pospravi svoje stvari in se odpravi drugam. Rezervacije navadno niso potrebne, poleg tega ljubitelji kampiranja pravijo, da so v šotoru bližje naravi in istočasno prihranijo tudi nekaj denarja.

Eden bolj zanimivih je kamp Ilha da Berlenga na otoku na Portugalskem. Na otoku živi samo nekaj deset ribičev, pri katerih lahko gosti vsak dan kupijo sveže ribe. V kampu se nahaja majhen zaliv s kristalno čisto vodo. Obiskovalci se lahko tuširajo s slano vodo, vsak dan pa dobijo določen odmerek pitne vode v lokalnem baru.

Na Nizozemskem je zanimiv ekokamp Campspirit ob jezeru Veluwe, kjer gostje izbirajo med indijanskim šotorom (teepee), saharskim šotorom ali kirgiško jurto.

Največ kampov, ki so se znašli na seznamu, imajo Portugalska, Španija, Nemčija in Francija, med elitno druščino se je uvrstila tudi Slovenija.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bemtisunac
05. 05. 2010 17.50
ankaran ziher...ma svetovno plažo..ha
jagy30
04. 05. 2010 22.53
dobr da je spet moder link drugače nebi imel kej več klikat
mmaattiicc
04. 05. 2010 21.02
španija ki te ljubim :)
gumball
04. 05. 2010 17.22
ja "geograf" res malo je potrebno za tvojo srečo, sam da sosedu krava crkne...