Tujina

Kdo mori v Ipswichu?

Ipswich/London, 13. 12. 2006 19.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.M./B.K.
Komentarji
0

Britanska policija še vedno lovi množičnega morilca, ki je umoril že najmanj pet lokalnih prostitutk.

Ljudje množično kličejo na policijsko vročo linijo in skušajo pomagati pri iskanju serijskega morilca
Ljudje množično kličejo na policijsko vročo linijo in skušajo pomagati pri iskanju serijskega morilca FOTO: Reuters

Severovzhodni del Anglije je prizorišče ene izmed največjih policijskih preiskav v britanski zgodovini. Mesto Ipswich v grofiji Suffolk je v strahu, saj je serijski morilec tamkajšnjih prostitutk še vedno na begu. Umoril naj bi najmanj 5 žensk. Truplo 25-letne Gemme Adams je policija našla 2. decembra, šest dni pozneje so odkrili 19-letno Tanio Nicol, 10. decembra pa so našli še tretjo žrtev 24-letno Anneli Alderton.

Na polju v bližini vasi Levington je policija v torek znova našla dve goli ženski trupli. Šlo naj bi za 29-letno Annette Nicholls in 24-letno Paulo Clennell, ki je le nekaj dni pred sobotnim izginotjem v pogovoru za televizijo dejala, da - kljub umorom treh prostitutk - dela na ulici, ker potrebuje denar.

Forenziki preiskujejo kraj, kjer so našli zadnji dve trupli
Forenziki preiskujejo kraj, kjer so našli zadnji dve trupli FOTO: Reuters

"Menimo, da gre za pogrešani prostitutki, se pravi za Annette in Paulo. Vendar obdukcija še poteka, zato njuni identiteti še nista znani," je povedal predstavnik policije Stewart Gull in dodal, da sta trupli ležali v bližini mesta, kjer so v nedeljo odkrili tudi truplo Aldertonove. Lokalna policija in forenziki s pomočjo 70 detektivov iz drugih grofij še vedno temeljito preiskujejo kraj, kjer so našli zadnji dve trupli. Preiskovalci namreč upajo, da bodo na žrtvah našli DNK storilca. Tako so truplo ene od prostitutk s prizorišča odpeljali šele danes pozno popoldne.


Trupli Anneli Alderton in Tanie Nicol so našli v vodi
Trupli Anneli Alderton in Tanie Nicol so našli v vodi FOTO: Reuters

Vse umorjene prostitutke, ki so jih našli v radiju pet kilometrov, so bile gole, policija pa še ni potrdila, ali so bile spolno zlorabljene. Samo za Anneli Alderton so povedali, da jo je morilec zadavil. Kako so umrle druge, ni znano, govori pa se o zastrupitvi.

''Žrtve morilca ali morilcev so prostitutke. Zato ne kaže, da so v nevarnosti tudi druge ženske. Ker prihajajo prazniki in ker bodo ljudje hodili ven in se družili, so potrebni razumni previdnostni ukrepi,'' še dodaja Gull.

Kraj, kjer so našli truplo Gemme Adams
Kraj, kjer so našli truplo Gemme Adams FOTO: Reuters


Lou, ena izmed prostitutk v Ipswichu je dejala, da je še vedno na ulici, ker pač potrebuje denar. Zasvojena je s heroinom, zato se na cesti ponuja vsak dan. ''Zdaj je vse skupaj zelo neprijetno. Vendar punce skrbimo druga za drugo. Gledamo katera s kom odide in kdo sedi v avtu. Jaz grem zdaj le s tistimi strankami, ki jih že poznam. Nekatera dekleta se še vseeno odpeljejo z neznancem, vendar mislim, da je to neumno,'' pravi Lou.

Dodala je tudi, da si ne predstavlja, kdo bi bil lahko morilec. Sumi pa človeka, ki se pogostokrat pripelje do prostitutk. ''Od nas vedno zahteva le različne pozicije, on pa tiho gleda. Nikoli se nobene od nas ne dotakne in nikoli nič ne govori,'' je še povedala Lou.


Okolica kraja, kjer so našli truplo Tanie Nicol
Okolica kraja, kjer so našli truplo Tanie Nicol FOTO: Reuters


Poznavalci menijo, da je ipsviški množični morilec moril že prej in da bo še poskušal moriti. Morda pa ne samo prostitutke kot razvpiti ''Yorkshirski razparač'' Peter Sutcliffe, ki je v obdobju petih let v drugi polovici sedemdesetih let umoril 13 prostitutk.


Policijska kontrola rdeče četrti v Ipswichu
Policijska kontrola rdeče četrti v Ipswichu FOTO: Reuters


''Umori ''Yorkshirskega razparača'' so se dogajali v dolgem obdobju. To velja tudi za druge podobne umore. Noben ni bil kot so sedanji,'' pojasnjuje policijski uradnik Alastair McWhirter.

Najnovejšemu serijskemu morilcu se veliko bolj mudi, saj je v manj kot mesecu in pol, moril najmanj pekrat. Trupel žrtev pa se znebi vedno hitreje in jih vse manj poskuša prikriti.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.