Tujina

Identificirali pet napadalcev v Rijadu

Rijad, 18. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Preiskovalci v Savdski Arabiji so doslej identificirali pet od skupno petnajstih napadalcev, ki naj bi v noči na torek izvedli tri samomorilske napade na tuja poslopja v Rijadu. Kot je povedal savdski notranji minister, princ Najef Ben Abdel Aziz, naj bi savdske oblasti v zvezi z napadi v Rijadu tudi aretirale štiri ljudi.

Savdski notranji minister je pojasnil, da so preiskovalci uspeli identificirati pet od devetih trupel, ki so jih našli na prizorišču dogodka in ki naj bi bili napadalci. Po njegovih besedah so bili trije identificirani napadalci člani teroristične celice, ki so ji savdske oblasti le nekaj dni pred napadi v savdski prestolnici izpraznile skladišče orožja, niso pa uspele ujeti skrajnežev. Savdski časniki so po spodleteli akciji proti skrajnežem objavili fotografije 19 moških, ki naj bi bili člani omenjene teroristične celice.

V napadih v Rijadu je umrlo skupno 34 ljudi, 194 oseb pa je bilo ranjenih. Večina smrtnih žrtev so bili Američani in Savdijci. Oblasti so za napade obtožile teroristično mrežo Al Kaida.