Tujina

Hurikan na Karibih

Castries/San Antonio, 17. 08. 2007 20.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi hurikan letošnje sezone je dosegel vzhodno Karibsko otočje, kjer je terjal najmanj eno smrtno žrtev.

Hurikan Dean je na Karibih povzročil ogromno materialno škodo, doslej pa je že zahteval tudi najmanj eno smrtno žrtev. Dean naj bi se v naslednjih 24 urah še okrepil in postal hurikan tretje kategorije s hitrostjo vetrov nad 177 kilometrov na uro, so sporočili iz ameriškega državnega centra za hurikane v Miamiju.

Kot so sporočili iz centra v Miamiju, se hurikan s hitrostjo 33 kilometrov na uro pomika proti zahodu in bo v nedeljo dosegel Jamajko. Tam naj bi se še okrepil in dosegel četrto kategorijo jakosti ter kot tak zavil v Mehiški zaliv. Na kopno naj bi po predvidevanjih centra udaril na območju ameriško-mehiške meje.

Najhuje prizadeta otoka danes sta bila Martinique in Sveta Lucija, kjer je hurikan povzročil poplave in zemeljske plazove, ki so pustili na stotine ljudi brez strehe nad glavo. Dean je zahteval tudi prvo smrtno žrtev, utonil je nek 62-letni moški, ki so ga odnesle deroče vode.

Posledice tropske nevihte Erin, ki je terjala najmanj tri življenja
Posledice tropske nevihte Erin, ki je terjala najmanj tri življenja FOTO: Reuters

Medtem ko se hurikan Dean še približuje ZDA, pa se v Teksasu že ubadajo s posledicami tropske nevihte Erin, ki je v četrtek prizadela to ameriško zvezno državo. Visoke vode, ki jih je povzročilo močno deževje, so po zadnjih podatkih terjale najmanj štiri življenja, medtem ko tri osebe še pogrešajo. Trije ljudje so umrli, ko se je v Houstonu zrušila streha v neki trgovini, še eden moški pa je umrl v San Antoniu, ko ga je odnesla deroča voda.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prvo Bore
18. 08. 2007 13.13
Pa ravno sem mislil kupiti karto, ampak sedaj pa ne bom šel. Grem kar v Umag LOL