Tujina

Hezbolah napadel Izrael

Bejrut, 28. 05. 2006 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

Proiranska libanonska milica Hezbolah je streljala na izraelsko stran. Vojska je ukazala umik Izraelcev, ki živijo ob meji.

Izraelska vojska je le odgovorila na napad
Izraelska vojska je le odgovorila na napad FOTO: Reuters

Izraelska letala so z raketami obstreljevala položaje prosirske palestinske Ljudske fronte za osvoboditev Palestine (PFLP) v Libanonu. Letala so napadla oporišče PFLP v kraju Name v bližini libanonsko-sirske meje, kjer naj bi potekala nezakonita trgovina z orožjem, in oporišče na območju Beke. Po podatkih libanonskih zdravniških virov je napad terjal eno smrtno žrtev, pet ljudi je bilo ranjenih.

Izraelski vojaški radio je potrdil napad na območju Name, kjer je vojska po njegovih navedbah napadla "teroristična oporišča" v Libanonu v odgovor na napad z raketami vrste katjuša na izraelsko ozemlje.

Po podatkih libanonskih zdravniških virov je omenjene žrtve zahteval prvi napad na območju v bližini meje s Sirijo, medtem ko podatki o žrtvah drugega izraelskega napada še niso znani. 

Medtem pa je tiskovni predstavnik izraelskega zunanjega ministrstva Mark Regev napovedal, da bo Izrael pred Varnostnim svetom Združenih narodov vložil pritožbo zoper Libanon zaradi omenjenih raketnih napadov na izraelsko ozemlje. Po njegovih besedah je zaradi napada potrebna čimprejšnja uresničitev resolucij VS ZN 1669 in 1680, ki pozivata k razorožitvi vseh milic v Libanonu.

'Oglasil' se je tudi Hezbolah 

Pripadniki proiranske libanonske milice Hezbolah so ob libanonsko-izraelsko meji začeli streljati na izraelsko stran, poročajo očividci in izraelske varnostne sile. Hezbolah informacij ni komentiral. Izraelska vojska pa je ob tem ukazala umik ljudi, ki živijo ob meji v bližini kibuca Menara, v bližini katerega je prišlo do napadov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.