Tujina

FOTO: Število žrtev se je povzpelo na 427

Bangkok, 02. 11. 2011 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poplave na Tajskem so terjale že visok krvni davek. Medtem ko je predmestje Bangkoka zalito z vodo, središče mesta ostaja suho. Prav tako v Bangkoku še ni bilo nobene smrtne žrtve.

Število smrtnih žrtev poplav na Tajskem je doseglo številko 427, so sporočile tajske oblasti. Nobene smrtne žrtve še ni bilo v Bangkoku, kjer središče mesta za razliko od predmestij ostaja suho, prebivalci pa se vse bolj pritožujejo nad vladnim spoprijemanjem s krizo.

Območja na obrobju tajske prestolnice in severni deli mesta so pod vodo, ki ponekod sega do višine pasu, ponekod pa še više. Prebivalci prizadetih območij se pritožujejo, da oblasti njihove domove žrtvujejo na račun ohranitve središča mesta, kar je ponekod vodilo celo v proteste in uničevanje nasipov.

Premierka Jingluk Šinavatra in oblasti v Bangkoku se sicer niso strinjale glede količine vode, ki naj bi jo skozi nekatere vodne zapornice spustili na sever mesta, da bi tako zmanjšali pritisk na že poplavljena območja. Jinglukova poleg tega zavrača pozive opozicije k razglasitvi izrednih razmer, ki bi dale vojski več pooblastil pri spoprijemanju s krizo.

Poplave, ki jih je sprožilo nenavadno obilno monsunsko deževje pred tremi meseci, so uničile domove in življenja več milijonov ljudi po vsej državi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.