Tujina

ETA spet udarila

Madrid, 24. 08. 2007 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V eksploziji bombe, ki naj bi jo nastavili člani baskovske separatistične organizacije ETA, sta bila lažje ranjena policista.

Posledice eksplozije pred policijskimi barakami v Durangu.
Posledice eksplozije pred policijskimi barakami v Durangu. FOTO: Reuters

Policija je sporočila, da sumi, da je za napad odgovorna baskovska separatistična organizacija ETA, ki je junija prekinila premirje, čeprav ta še ni prevzela odgovornosti za napad.

Bombo so neznanci skrili v kombi, ki je bil parkiran pred policijskimi barakami v mestu Durango, je sporočil tiskovni predstavnik policije. V eksploziji sta bila lažje ranjena dva policista, ki ju je zadelo leteče steklo, na policijski postaji pa je nastala gmotna škoda.

Eksplozija v Španiji
Eksplozija v Španiji FOTO: Reuters

Vozilo, ki naj bi ga storilci uporabili pri pobegu, pa je eksplodiralo približno uro po prvi eksploziji v mestu Amorebieta. Odgovornosti za napad še ni prevzel nihče, vendar pa policija verjame, da je za napadom ETA.

Več tednov po aretaciji članov Ete, ki so pri sebi imeli tudi eksploziv, je španska socialistična vlada opozarjala na veliko možnost novih napadov. Organizacija, ki se bori za samostojno Baskijo, je v začetku junija prekinila 15 mesecev trajajoče premirje.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

eBuddy
24. 08. 2007 13.34
lyinx01 - dal si slab primer...kvečemu bi lahko primerjal kosovo.
lyinx01@volja.net
24. 08. 2007 10.30
Hja jebi ga Sloveniji je L 91 uspelo Baskom pa še ne....
matija.abram@pop-tv.si
24. 08. 2007 09.39