Tujina

Eksplodiralo v recepciji hotela

Pešavar, 15. 05. 2007 12.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V recepciji nekega hotela v pakistanskem mestu Pešavar je davi odjeknila eksplozija, v kateri je umrlo najmanj 24 ljudi.

Bombo je razneslo v zelo obljudenem predelu mesta Pešavar
Bombo je razneslo v zelo obljudenem predelu mesta Pešavar FOTO: Reuters

Severozahodno pakistansko mesto Pešavar je pretresla eksplozija bombe, v kateri je bilo ubitih najmanj 24 ljudi, še več pa ranjenih. Kot je povedal predstavnik policije Habib Kan, je bombo razneslo v zelo obljudenem predelu mesta, v bližini več sto let stare mošeje, hotela in kinodvorane.

Po navedbah pakistanskega notranjega ministrstva je bombo razneslo na recepciji hotela Marhabar, ki je v lasti Afganistancev in čigar gosti so večinoma Afganistanci. Podrobnosti eksplozije še preiskujejo, po prvih podatkih pa so oblasti izključile možnost samomorilskega napada.

Pakistan je letos utrpel že več smrtonosnih napadov. V bližini Pešavara, ki leži blizu afganistanske meje, je konec aprila eksplodirala bomba, ki je zahtevala življenja 28 ljudi, v napadu pa je bil ranjen tudi pakistanski notranji minister Aftab Šerpao.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.