Tujina

Domnevno posiljena Libijka spet z družino

Tripoli, 04. 04. 2011 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Libijka Eman Al Obeidi, ki je Gadafijeve vojake obtožila posilstva, je spet s svojo družino v Tripoliju. Še v nedeljo je namreč njen oče sporočil, da ga skrbi za hčerko, saj ne ve, kje je.

Eman Al Obeidi je spet s svojo družino.
Eman Al Obeidi je spet s svojo družino. FOTO: Reuters

Libijka Eman Al Obeidi, ki je Gadafijeve vojake obtožila, da so jo dva dni posiljevali, je za CNN sporočila, da je na svobodi. Spet je s svojo družino v Tripoliju.

V nedeljo je njen oče dejal, da ne ve, kje je in da upa, da je še živa. V javnosti se ni pojavila vse od 26. marca, ko je tujim novinarjem povedala svojo zgodbo. Vstopila je v hotel, kjer so bili novinarji in jim dejala, da jo je 15 vojakov libijskega voditelja Moamerja Gadafija ugrabilo na nadzorni točki vzhodno od Tripolija, nato pa so jo dva dni zadrževali in posiljevali.

Gadafijeve sile so jo nato odpeljale. Libijska vlada je sicer vseskozi trdila, da so Libijko izpustili.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Slo.pogreb
04. 04. 2011 18.32
smajser vsak ko ma vsaj gram pameti ve cemu sluzijo taksni clanki in to je ustvarjanje negativne podobe nasprotnika , zahodna propaganda pac sluzimu svojemu namenu inna prvem mestu sigurno ni obvescevanje javnosti
BogatunLOL
04. 04. 2011 18.17
Veliko bolj pomembne so kakšne druge novice.. Tako lahko naprimer v THE WALL STREET JOURNAL preberemo članek z naslovom: Ex-Mujahedeens pomagajo voditi Libijski upor. Zanimiv je bil tudi včirajšnji gost na CNNju... Skoraj bi ga izklopili, ker zadeva ni šla po njihovih načrtih :-): ex CIA officer Michael Scheuer - VIDEO Pove, da je bila Libija dežela, ki je procentualno leglo ekstremistov. CIA pa sedaj pravzaprav trenira Mujahedeene.
smajser
04. 04. 2011 18.05
POP TV in 24ur.com, projekta podjetja American Central European Media sta namenjena izključno plasiranju tovrstnih "novic", vse ostalo je stranski učinek.
smajser
04. 04. 2011 18.03
To je zelo pomembno za prikazovanje Libijske legalne in legitimne vojske kot posiljevalske zločinske horde, in obenem prikazovanje mimoustavnih ilegalno oboroženih od-cie-plačanih uvoznikov paxamericane v Libijo oz. bodočih izvoznikov Libijske nafte, kot odrešenikov.
BogatunLOL
04. 04. 2011 17.20
Top story :-) Očitno veliko pomembnejša od pokolov na Slonokoščeni obali... Zanimiva uredniška politika..
buderus
04. 04. 2011 17.03
In kaj je to tako pomembno.