Tujina

'Batman' na Buckinghamski palači

London, 13. 09. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

Aktivist za pravice očetov, preoblečen v Batmana, je splezal na enega od balkonov Buckinghamske palače.

''Batman'' je varnostnike okrog palače prav prijetno presenetil (Foto: Reuters)
''Batman'' je varnostnike okrog palače prav prijetno presenetil (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

"Batman" s pravim imenom Jason Hatch, pripadnik organizacije "Fathers 4 Justice" (Očetje za pravičnost), je želel s to akcijo, najnovejšo v valu protestov, ki so jih izvedli pripadniki te organizacije, opozoriti na nepravično razsojanje britanskih sodišč v zvezi s podelitvijo skrbništva nad otroki ločenim staršem. Britanske kraljice Elizabete II. v času Hatchovega zavzetja balkona ni bilo v kraljevi palači - trenutno je namreč na poletnem dopustu v Balmoralu na Škotskem.

Pogajanja z ''Batmanom'' so bila sila zanimiva (Foto: Reuters)
Pogajanja z ''Batmanom'' so bila sila zanimiva (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Hatchev podvig predstavlja novo sramoto za varnostnike, ki varujejo Buckinghamsko palačo. ''Batman'' je svoja opozorila zapisal tudi na velikem plakatu, ki ga je izobesil na balkonu. Med pogovori s policijo, ki so ga hoteli spraviti čim prej z oči javnosti, pa je raje mahal skupini ljudem, ki se je zbrala na kraju dogodka.

Podobni incidenti so se v preteklih letih zgodili že večkrat, med drugim se je lani nekemu novinarju uspelo pretihotapiti do soban, ki jih je kmalu zatem ob obisku Londona uporabljal ameriški predsednik George Bush.

Množica, ki je prišla pogledat ''Batmana'' se je zelo zabavala ob njegovem mahanju in ignoriranju policije (Foto: Reuters)
Množica, ki je prišla pogledat ''Batmana'' se je zelo zabavala ob njegovem mahanju in ignoriranju policije (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Nazadnje je pretekli konec tedna član organizacije Fathers 4 Justice "zasedel" londonsko razgledno znamenitost, veliko razgledno kolo "London eye".